Terug naar actueel

Victor van der Chijs (Deltalinqs) nieuwe president-commissaris BOM

2 juni 2021
60b73f323f0f3

De algemene vergadering van BOM Holding B.V. (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) heeft Victor van der Chijs benoemd tot president-commissaris. Van der Chijs, ook voorzitter van ondernemersorganisatie Deltalinqs, treedt per 2 juni toe tot de Raad van Commissarissen.

Van der Chijs beschikt over een breed palet aan bestuurlijke ervaring in zowel de private als publieke sector. Voor zijn aantreden bij Deltalinqs was hij 8 jaar bestuursvoorzitter van de Universiteit Twente. Van der Chijs begon zijn carrière bij ING, waarvoor hij onder meer in Hongkong werkte op het gebied van projectfinanciering. Daarna trad hij toe tot het directieteam van Schiphol Group, waar hij betrokken was bij de privatisering van Schiphol. Hij werd daarna ceo van Schiphol U.S.A. en managing director van Schiphol International B.V. Van der Chijs vervolgde zijn carrière als managing partner van OMA (Office for Metropolitan Architecture) dat hij uitbouwde tot wereldspeler. Hij was ook boegbeeld van de topsector Creative Industries. Als voorzitter van de 4TU Federatie is hij lang de belangenbehartiger van de technische universiteiten in Nederland geweest. Ook was hij als president van ECIU (European Consortium of Innovative Universities), betrokken bij de vorming van de eerste pan-Europese universiteiten.

Met Victor van der Chijs haalt de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij een dijk aan ervaring binnen.
Martijn van Gruijthuijsen - Gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant is als aandeelhouder nauw betrokken geweest bij de selectie van Van der Chijs. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen: "Met Victor van der Chijs haalt de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij een dijk aan ervaring binnen. Om Brabant klaar te stomen voor de economie van morgen en overmorgen moeten we vol inzetten op innovatie en de BOM is een belangrijke partner hierin. Samen met de BOM en het bedrijfsleven moeten we aan de slag met oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Het netwerk van Van der Chijs en zijn ervaring met publiek-private samenwerkingen leggen hier een sterke basis voor.”

Meerjarenplan

Recentelijk presenteerde de BOM haar nieuwe meerjarenplan voor de periode 2021-2024. De BOM richt zich expliciet op bijdragen aan de energietransitie, betaalbare zorg, duurzame & gezonde voeding en de ontwikkeling van sleuteltechnologieën door het aanjagen van ondernemerschap en innovatie.

“Met het nieuwe meerjarenplan heeft de BOM een stevige ambitie neergezet, waarin ondernemerschap in relatie tot economische en maatschappelijke impact een belangrijke rol speelt”, aldus Van der Chijs. “Voor mij is het een eer om bij te kunnen dragen aan de toekomst van de BOM en daarmee aan een duurzame versterking van de Brabantse economie in Nederland en ver daar buiten.”

Van der Chijs is de opvolger van René Penning de Vries, die zijn functie neerlegt vanwege het aflopen van zijn tweede vierjarige termijn. Per 2 juni bestaat de raad van commissarissen van BOM Holding verder uit Ellen de Brabander, Nancy Mac Gillavry, Esther Raats-Coster en Ronald Slaats.

Meer weten?

Bvandenhoogen bom nl

Bram van den Hoogen

Public Affairs Manager
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures