Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

VivArt-X sluit vervolgronde met Borski Fund

VivArt-X sluit vervolgronde met Borski Fund

VivArt-X heeft met succes een vervolg-financieringsronde afgesloten met het impactgerichte Borski Fund. Ook eerdere investeerders Brabant Startup Fund, TUe Participations B.V., BOM en een groep informele investeerders deden mee aan deze ronde. VivArt-X heeft met succes een vervolg-financieringsronde afgesloten met het impactgerichte Borski Fund. Ook eerdere investeerders Brabant Startup Fund, TUe Participations B.V., BOM en een groep informele investeerders deden mee aan deze ronde.

Borski staat bekend om haar inzet voor vrouwelijke ondernemers en het aanpakken van de genderfinancieringskloof. Door deel te nemen aan deze financieringsronde toont Borski opnieuw haar vastberadenheid om gelijke kansen te bieden aan vrouwelijke ondernemers en belangrijke kwesties als de gezondheidskloof bij vrouwen te verminderen.

" We zijn ontzettend dankbaar voor de steun van Borski en voor het delen van dezelfde visie," zei Dan Jing Wu, CEO van VivArt-X. “Deze investering stelt ons in staat om onze missie te versnellen en de gezondheidszorg voor vrouwen te verbeteren door middel van innovatie en technologie.”

Volgens onderzoek van McKinsey kan het dichten van de gezondheidskloof bij vrouwen 1,7% aan het wereldwijde BBP toevoegen, wat neerkomt op een economisch potentieel van $1 miljard. Ondertussen rapporteert Sie Ventures FemTech-marktonderzoek dat slechts 4% van het gezondheidsonderzoek en innovatie gericht is op het verbeteren van de gezondheid van vrouwen. Door meer vrouwen in besluitvormende posities in investeringen te krijgen, streeft Borski ernaar deze genderkloof over de hele linie te verkleinen.

Deze investering bevordert niet alleen het onderzoek en de ontwikkeling van VivArt-X, maar vergroot ook haar capaciteit om innovatie en technologische vooruitgang in de gezondheidszorg voor vrouwen te stimuleren. Eén op de zeven vrouwen lijdt aan borstkanker en kan als gevolg daarvan borstreconstructie nodig hebben. Deze operaties leiden vaak tot complicaties die hun gezondheid verder verslechteren. Met VivArt-X kunnen de cellen die nodig zijn voor de transplantatie beter regenereren en aangroeien, wat uiteindelijk leidt tot een verbeterde kwaliteit van leven voor vrouwen.

Investeren in bedrijven op het gebied van vrouwengezondheid heeft ook bewezen positieve rendementen op investeringen op te leveren, aangezien naar verluidt elke geïnvesteerde dollar ongeveer $3 aan economische groei oplevert. Volgens de Europese Investeringsbank leveren door vrouwen opgerichte bedrijven twee keer zoveel omzet per geïnvesteerde dollar op dan hun mannelijke tegenhangers, terwijl ze in 2021 slechts 1% van de VC-financiering ontvingen.

Zoals Simone Brummelhuis van Borski zegt: “Deze investering toont het drievoudige effect van het Borski-fonds: het mobiliseren van kapitaal van onder andere vrouwelijke investeerders, het dichten van de financieringskloof voor vrouwelijke oprichters en het aanpakken van de gezondheidskloof bij vrouwen. Ons fonds is uniek in zijn onwrikbare toewijding om vrouwen op alle fronten te ondersteunen en nieuwe kansen te creëren.”

Met deze uitgebreide investeringsronde blijft Borski zich inzetten om de financieringskloof voor vrouwelijke ondernemers te dichten en transformerende ontwikkelingen in de gezondheid van vrouwen te stimuleren. Dit nieuws markeert een belangrijke mijlpaal voor zowel Borski als VivArt-X en belooft een positieve impact op de gezondheid en het welzijn van vrouwen wereldwijd.