Terug naar actueel

Voedsel1000: Met 1000 Brabanders bouwen aan eigen voedselsysteem

25 januari 2019
5c4ad0f206e6d

Op dinsdag 19 februari organiseert de provincie Noord-Brabant de Voedsel1000: een brede maatschappelijk dialoog over de toekomst van het Brabantse voedselsysteem. Brabanders gaan met elkaar in gesprek over de uitdagingen van de voedselsector en de mogelijke oplossingen voor een beter voedselsysteem. Deze worden vastgelegd in het Brabants voedselbesluit.

De voedselsector is een belangrijke economie voor Brabant en creëert veel werkgelegenheid. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen we een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal: hoe zorgen we voor lekker én gezond voedsel, voor de dieren en voor het milieu? 

Een simpel antwoord is niet weggelegd voor deze belangrijke vragen. Daarom organiseert de provincie Noord-Brabant de Voedsel1000. Tijdens de Voedsel1000 gaan Brabanders met elkaar in gesprek over deze uitdagingen en proberen we samen tot oplossingen te komen. Deze oplossingen leggen we vast in het 1e Brabantse Voedselbesluit. Het doel hiervan? Zoveel mogelijk inwoners en organisaties het Voedselbesluit te laten ondertekenen en met elkaar uit te voeren.Ook het nieuwe provinciebestuur bekijkt het Brabantse Voedselbesluit en gaat na waar voor haar een rol ligt om het te helpen realiseren.  

We kiezen elke dag weer wat we eten en waar we het kopen. Onze keuzes bepalen het systeem waarmee we voedsel produceren, verwerken, distribueren en consumeren. Als we veranderingen willen in dat systeem, moeten we dat ook samen oppakken. Ik kijk met veel plezier uit naar de Voedsel1000 en zal als één van de vele deelnemers enthousiast meedenken en -doen.
Anne-Marie Spierings (Gedeputeerde Agrarische ontwikkeling, energie en bestuur)

Meld je aan!

Wil je deelnemen aan de Voedsel1000? Meld je hier aan. Is je interesse gewekt maar zou je graag wat meer informatie willen? Bekijk de website van Voedsel1000 of mail je vraag naar info@voedsel1000.nl.

Meer weten?

Cdietvorst bom nl

Chantal Dietvorst - ten Tije

Managing Director Ecosystems Development and member MT
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures