Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Wat kan smart data betekenen voor jouw agrofoodbedrijf?

Wat kan smart data betekenen voor jouw agrofoodbedrijf?

Big data staat hoog op de agenda bij veel bedrijven en dat is niet zonder reden: de hoeveelheid data bij bedrijven verdubbelt elke twee jaar. Ook in de agrofood zal de berg data komende jaren explosief stijgen. Gelukkig bevat Brabant alle essentiële ingrediënten om kansen die dataficatie biedt optimaal te benutten.

In samenwerking met AgriFood Capital, Grow Campus, Jheronimus Academy of Data Science (JADS), HAS Hogeschool en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) deed de BOM verkennend onderzoek naar de impact van dataficatie in de agrofood-sector.

Op zoek naar inspirerende voorbeelden van het beter op elkaar afstemmen van vraag en aanbod door slimme toepassingen met data? Of tot welke nieuwe businessmodellen big data kan leiden? Of hoe het staat met de dataficatie bij bedrijven in de diverse schakels van de agrofoodketen? Welke kansen en uitdagingen liggen er?

Bekijk het e-zine voor inspiratie of neem contact op met Chantal Dietvorst van de BOM of een van de andere betrokken organisaties.

E-zine: Dataficatie in agrofood

Meer weten?

Foto van Chantal Dietvorst - ten Tije

Chantal Dietvorst - ten Tije

Managing Director Ecosystems Development and member MT