Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

West-Brabant uitverkozen tot logistieke hotspot nr. 1 van Nederland

West-Brabant uitverkozen tot  logistieke hotspot nr. 1 van Nederland

Jaarlijks kiest het vakblad Logistiek de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Met trots kunnen we melden dat de regio West-Brabant in 2017 uitverkozen is tot de logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. West-Brabant staat op de eerste plek op de logistieke kaart van Nederland, met op de tweede plek de regio Venlo-Venray en op de derde Tilburg-Waalwijk. Een panel van logistieke deskundigen heeft de beoordeling gedaan. Op een aantal punten is de score-registratie veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Bij deze elfde verkiezing van logistieke hotspot zijn er ook nieuwe criteria toegevoegd.

Voor West-Brabant is het de vierde keer dat de regio als winnaar uit de bus komt. Hoe de scores dit jaar precies zijn, wordt bekend gemaakt tijdens de 'Summit Logistieke Hotspots' die op dinsdag 16 mei plaatsvindt in Dordrecht. Een panel van 31 experts heeft voor het vakblad Logistiek de ranking bepaald van de 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. In dit panel zitten logistiek vastgoed ontwikkelaars, makelaars, locatie adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers, die de diverse regio’s aan de hand van diverse criteria beoordelen. De beoordeling is daarbij gecombineerd met een weging die de ranking per criterium aangeeft. Dit betreft de volgende criteria: beschikbaarheid van geschikt personeel, beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden, medewerking van overheid/ gemeenten. West-Brabant kwam hier samen met Venlo-Venray als beste regio naar voren.

Regionale voorkeursregio’s

Daarnaast hebben de panelleden voor de criteria inzetbaarheid en motivatie van medewerkers, aanwezigheid van goede infrastructuur en bereikbaarheid van logistieke knooppunten hun regionale voorkeurregio's kunnen aangeven. Dit is nieuw ten opzichte van voorgaande verkiezingen. Op het criterium inzetbaarheid en motivatie van medewerkers kreeg West-Brabant de meeste stemmen, terwijl West-Brabant op het onderdeel aanwezigheid van goede infrastructuur de eerste plek deelde met de regio Venlo-Venray. Een mindere score op bereikbaarheid werd voldoende gecompenseerd om op het totaal van deze 3 criteria het vaakst verkozen te worden tot voorkeurregio.  

Nieuwe criteria

Nieuw dit jaar is verder dat de 31 panelleden ook is gevraagd naar welke logistieke hotspotregio’s hun voorkeur uitgaat op het gebied van nationale e-fulfilment-activiteiten, cross border e-fulfilment-activiteiten en nationale distributieactiviteiten. 

Hierbij scoort de regio respectievelijk een 3de, 2de en 6de plek. De winnaars van deze categorieën worden bekend gemaakt tijdens de Summit logistieke hotspots 2017 op 16 mei as in Dordrecht. 


Meer weten?