Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Xyall haalt 6 miljoen op bij HIP, BOM en Sioux Technologies

Xyall haalt 6 miljoen op bij HIP, BOM en Sioux Technologies

Xyall heeft 6 miljoen opgehaald bij Health Investment Partners (HIP), BOM, Sioux Technologies en enkele private investeerders. Xyall ontwikkelt en verkoopt oplossingen voor het automatisch vergaren van tumorweefsel voor moleculaire diagnostiek. De middelen uit deze series B investeringsronde wendt Xyall aan voor R&D en internationale sales en marketing.

Door de sterke groei van ‘personalized medicine’ is er steeds meer behoefte om de genetische eigenschappen van tumoren te bepalen. Deze informatie is belangrijk om op patiënt-niveau te bepalen welke therapie de grootste kans van slagen heeft. Doorgaans wordt hiervoor biopt afgenomen op de plaats waar de tumor zich bevindt. Om tumorweefsel uit een biopt te extraheren zijn uitgebreide processen benodigd die vooralsnog voornamelijk handmatig uitgevoerd worden. Naast het gegeven dat dit tijdrovend is, kent een handmatig proces meerdere limitaties: het is relatief duur, er is een vergrote kans op (cross)-contaminatie, het is niet altijd even accuraat en het is beperkt schaalbaar/flexibel. Bovendien is er een groeiend tekort aan gekwalificeerde labmedewerkers om dergelijke processen uit te voeren.

Op basis bovenstaande uitdagingen is Xyall gestart met de ontwikkeling van oplossingen om een deel van het proces te automatiseren. Naast een efficiëntie slag zorgt dit voor een lagere total cost of ownership.

Eerste device

In de afgelopen jaren heeft Xyall haar eerste device uitontwikkeld. Dit betreft de ‘Tissector High Throughput System’ welke bedoeld is voor laboratoria die op grote schaal opereren. Dit heeft geresulteerd in meerdere verkopen aan vooraanstaande commerciële laboratoria in de Verenigde Staten. In de komende periode zal ook het apparaat voor kleinere labs gefinaliseerd worden (Tissector Table Top System).

Jeroen Siemes, Senior Investment Manager bij de BOM: “In Brabant werken we aan het toekomstbestendig verbeteren van gezondheid en het bevorderen van ieders kwaliteit van leven. De BOM draagt hier samen met ondernemers aan bij door onder andere in te zetten op gepersonaliseerde behandelmethodes. Enabling technologies zoals die van Xyall zijn hiervoor van wezenlijk belang. Met onze investering eind 2019 in Xyall hebben we de ontwikkeling en marktintroductie van het eerste systeem mogelijk gemaakt. Met deze vervolginvestering stellen we de onderneming in staat om het platform verder uit te breiden en beschikbaar te maken voor de markt.

Medtech innovator Xyall secures €6M Series B

Eindhoven, THE NETHERLANDS, May 24, 2022 – Xyall BV, a global innovator in molecular pathology, has attracted a Series B investment of six million Euros to accelerate commercialization of its Tissector High Throughput and Tissector Table Top systems.

Lees het volledige persbericht