Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

Artificial Intelligence

Gezichtsherkenning, vertaalapps, medische diagnoses, fraudebestrijding, online beïnvloeding, virtuele assistenten en zelfrijdende auto’s … Artficial Intelligence (AI) is nu al bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving. Niet voor niets investeren bedrijven, kennisinstellingen en overheden in Brabant al jaren in de ontwikkeling en toepassing van AI.

Niet voor niets is BOM al jaren actief binnen samenwerkingsverbanden als Brainport AI Hub, JADS en Mindlabs bieden. Deze initiatieven bieden goede uitgangspunten om economisch en technologisch de vruchten van AI te plukken.

AI in een notendop

Grote hoeveelheden data gebruiken om machines automatisch beslissingen te laten nemen. Dat is waar Artificiële ofwel Kunstmatige Intelligentie (AI) in de kern op neer komt. AI kan ertoe bijdragen dat mens en machine samen prestaties leveren die geen van beide afzonderlijk haalt. Als technologie ontwikkelt AI machines die kunnen waarnemen, denken en handelen. Het doel van zulke AI-toepassingen is mensen zowel effectiever als efficiënter te maken.

In-depth overview IT & Data Science sector in Brabant

In-depth overview IT & Data Science sector in Brabant

Achtergronden en analyses over de IT & Data sector in Brabant

Meer weten?