Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

Ecosysteem ontwikkeling

Brabant zit vol vernieuwing en barst van de ambities. Bij de BOM zien we dat maar al te goed en helpen we nu om vernieuwende bedrijven te laten groeien. Daarnaast kijken we ook verder dan morgen. Daar zien we veel kansen voor Brabantse bedrijven.

Topsectoren

Kansen die aansluiten bij de zes topsectoren: de kracht van Brabant. De maatschappelijke opgaven waar we met elkaar voor staan, zijn de aanjagers van deze topsectoren en stimuleren nieuwe bedrijvigheid. Zien we ontwikkelkansen dan kijken we samen met bedrijven of zij hier ook potentieel in zien en wat er nodig is om van kans naar mogelijkheid te gaan. Dat is waar wij ons voor inzetten.

Brabant laten groeien, nu en in de toekomst

Speelveld

We brengen het speelveld in kaart. We bekijken wat er nog nodig is op het gebied van kapitaal, kennis, faciliteiten, markt en talent. En welke partijen hier een rol in kunnen spelen. 

Toekomst

Ons doel is om ook op langere termijn ‘business ideas’ of nieuwe product markt combinaties te creëren. Dit zorgt voor een dynamische economie, groei van de werkgelegenheid en de relevantie van Brabant als innovatieve regio in de toekomst.

Thema's

De komende jaren richt de BOM zich onder meer op ontwikkelthema's in deze topsectoren:

 • Agrofood
 • Life Sciences & Health
 • HTSM
 • Biobased Economy
 • MRO Maintenance
 • Supply Chain 


  Projecten 

  De BOM is betrokken bij verschillende Europese projecten. Deze projecten stimuleren innovatie en samenwerking van met name MKB'ers.  
  Een overzicht van deze projecten vind je hier