Terug naar evenementen

Agrofood lezingentrack: hoe verzilver je businesskansen?

15 december 2016
Brabanthallen Den Bosch

Robots die groente plukken. Drones die met camera’s de groei van elk plantje in de gaten houden. Via je smartphone informatie inwinnen over je boodschappen. De houdbaarheid van uw verse producten verhogen met nieuwe technologie. Het zijn slechts enkele voorbeelden van HighTech-toepassingen waardoor ondernemers steeds duurzamer, sneller en beter produceren in zowel AgroFood als HighTech sector. Hoe ziet het speelveld eruit en wat zijn de trends en ontwikkelingen op het snijvlak van deze sectoren? Waar hebben ondernemers uit beide sectoren behoefte aan en waar liggen businesskansen? Hoe en op welke manier ondernemen anderen nu al op het snijvlak AgroFood en HighTech?

Het antwoord op deze vragen en praktijkervaringen van ondernemers, die al op het snijvlak van AgroFood en HighTech opereren, krijgt je tijdens de Lezingtrack 'Hoe verzilver je businesskansen?' op 15 december a.s. van 10.00 - 12.25 uur. Provincie Noord-Brabant, BOM en Mikrocentrum nodigen je uit voor deze lezingtrack tijdens het AgriFoodTech congres in de Brabanthallen in Den Bosch.

Programma

  • Opening door Loet Visschers, clusterdirecteur Economie en Internationalisering van de provincie Noord-Brabant.
  • Lezing 'HighTech to Feed the World' door Frans Kampers, Innovation and incubation manager, Wageningen University & Research. Frans Kampers vertelt over de mogelijkheden voor toepassingen van HighTech en ICT in de Agri&Food en Tuinbouw&Uitgangsmaterialen sectoren en hoe dragen die bij om de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voedselvoorziening aan te pakken.
  • Lezing 'What the f**d? Hoe AgriFoodTech bedrijven kunnen innoveren als een startup' door André Knol, Oprichter en directeur van Innomics. André Knol zal duiden wat de uitdagingen en kansen zijn in AgriFoodTech en hoe deze in jouw voordeel kunnen worden omgezet. Tevens zal hij de meest belangrijke innovatielessen op praktische wijze delen.
  • Tafelgesprek onder leiding van Anne-Marie Fokkens (presentatrice van Omroep Brabant) met o.a. de innovatieve bedrijven Aris en Haak Innovations die nu al ondernemen op het snijvlak AgroFood en High Tech. Zij zullen je vertellen over de kansen en problemen die zij zijn tegen gekomen bij de ontwikkeling en het naar de markt brengen van hun innovatie. 

Aanmelden

Deze inspirerende lezingtrack wil je niet missen!
Meld je gratis aan via het inschrijfformulier

Meer weten?

Cdietvorst bom nl

Chantal Dietvorst - ten Tije

Managing Director Ecosystems Development and member MT
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures