Terug naar evenementen

Fontys Centre of Expertise - inspiratiesessie Adaptive en Collaborative Robotics

6 oktober 2016
Eindhoven

Over Fontys Centre of Expertise 

HTSM vervult een verbindende functie tussen onderwijs (mbo-hbo-wo) en bedrijfsleven om samen innovatieve technologie te ontwikkelen. Speerpunten zijn adaptive robotics, additive manufacturing en agro-mechatronics. 

Richting het bedrijfsleven richt HTSM zich op zowel grote projecten met grote ondernemingen (b.v. RAAK-projecten) als het MKB dat snel behoefte heeft aan creatieve, goed werkende oplossingen. Studenten spelen een belangrijke rol bij de projectrealisaties door hun out of the box denkwijzen. Fontys CoE en de BOM willen met hun samenwerking een impuls geven geven aan kennisontwikkeling en kennisdeling.

Inspiratiesessie: Adaptive en Collaborative Robotics door Henk Kiela

Spreker Henk Kiela laat de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van ‘cobots’: robots die relatief eenvoudig met mensen kunnen samenwerken. Hij besteedt aandacht aan veiligheid en modulariteit als bouwstenen voor toepassingen van cobots in de industrie

Daarnaast spreekt hij over het goederenvervoer binnen bedrijven (Micrologistiek) en wat dit betekent voor werk. Hierbij gaat Henk in op de technologische ontwikkelingen die er voor gezorgd hebben dat robots nu ineens volop in de belangstelling staan. Gaan zij banen overnemen? En wat zullen deze nieuwe robots betekenen voor de bedrijfsvoering in de toekomst?

Om te illustreren hoe studenten onderzoek doen bij Fontys aan de hand van onderzoeksvragen voor bedrijven, zijn er studentenpresentaties ingepland tijdens deze bijeenkomst.

Programma

De lezing is in het gebouw van de KvK, John F Kennedylaan 2, 5612 AB Eindhoven
U kunt parkeren in de parkeergarage of bij de TU/e.

Programma:


  • 16:30 – 17:00 uur ontvangst
  • 17:00 – 18:00 uur lezing
  • 18:00 – 19:00 uur netwerkborrel

Meer informatie en aanmelden 

Website Fontys Centre of Expertise HTSM 

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures