Ga naar content
Contact

Gezonde toekomst

In Brabant werken we aan het toekomstbestendig verbeteren van gezondheid en het bevorderen van ieders kwaliteit van leven en welvaart. De BOM draagt hier samen met ondernemers aan bij door in te zetten op gepersonaliseerde behandelmethodes, digitale zorg en toepassingen van sleuteltechnologieën als fotonica, nanotechnologie en robotica.

In Noord-Brabant werken 910 (inter)nationale bedrijven met 18.160 medewerkers aan een betere en betaalbare gezondheidszorg. Naast bekende namen als Philips en MSD zijn er nog honderden andere bedrijven actief binnen onder meer de medtech, farma of gespecialiseerde logistiek.

De kracht van de life sciences & health keten in Noord-Brabant

Download | In-depth overview Lifescience & Health Sector in Brabant

De kracht van de life sciences & health keten in Noord-Brabant

Biofarmaceutische onderzoekscampus Pivot Park

Vooral research & development in biotech groei snel in de regio. Het aantal vestigingen nam met 43% toe en het aantal arbeidsplaatsen verdrievoudigde bijna sinds 2014. Deze groei is grotendeels het gevolg van het succes van de Brabantse biofarmaceutische onderzoekscampus Pivot Park en haar buren MSD (Merck) Pharmaceutical Operations and Biologicals en Aspen. In 7 jaar tijd is Pivot Park, gebouwd op het fundament van Organon Research, uitgegroeid tot de thuisbasis van 60 biofarmaceutische onderzoeksbedrijven en instituten met bijna 600 medewerkers. Onlangs leverde het Oss nog de geuzennaam vaccinatie-hoofdstad van Nederland op, vanwege de cruciale rol die het oude MSD-campus speelt in de strijd tegen corona.

Brainport Medtech Cluster

Medische technologie is een wereldmarkt met een waarde van circa 500 miljard euro die de komende vijf jaar naar verwachting zal verdubbelen. Brainport Eindhoven vormt op het vlak van medtech een belangrijke hub. Van alle 330 medtech bedrijven is 55% (183) gevestigd in de regio Brainport Eindhoven en 45% (147) in de rest van Noord-Brabant. Meer dan 100 bedrijven vinden hun oorsprong in de keten van de complex machinebouw (maakindustrie) of stamt in een rechte lijn af van de innovatieve kracht van Philips, Holst Centre of de TU/e. De Hightech Campus is een geliefde vestigingslocatie voor start-ups binnen de medtech.

Brainport Development, BOM en Rabobank gaan deze opgaven aanpakken met de gezamenlijke ambitie om de MedTech-sector in Brabant en Brainport te versterken. Op deze website leest u meer over het onderzoek en de vijf opgaven.

Meer weten?

Ontwikkelen

Investeren

Internationaliseren