Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

Investeringscommissie BOM Projects

De investeringscommissie bestaat uit de onderstaande leden die kennis en ervaring bundelen op het gebied van investeringen en duurzame energie.


F.A. (Femke) Brenninkmeijer (Voorzitter)

Femke Brenninkmeijer (1973) is sinds juni 2020 CEO van de NPRC, de grootste binnenvaart coöperatie in Europa, met het hoofdkantoor in Rotterdam en kantoren in Duitsland, België en Frankrijk. De coöperatie heeft vandaag de dag 140 leden en dagelijks varen circa 200 schepen uit naam van de NPRC voor het transport van grondstoffen naar alle Europese industrieën waaronder Holland Malt, Heineken en Cosun Beet. NPRC is een data gedreven organisatie en in haar sector koploper op het gebied van digitalisering met als doel data real time te delen en de supply chain slimmer, efficiënter en duurzamer in te richten. Femke zet zich daarbij in op de realisatie van waterstof-electrisch aangedreven binnenvaart schepen en de integratie van de industrie- en de transportketen. Daarvoor was Femke Commercieel Directeur bij Port of Amsterdam in welke functie zij mede de energietransitie van de haven vorm heeft gegeven, zij zich heeft ingezet voor het aantrekken van de offshore wind business naar de Amsterdamse havenregio en de bevordering van samenwerking in de regio en met andere haven clusters. Naast deze werkzaamheden is Femke vice voorzitter van de Raad van Advies van Telstar Vrouwen (voetbal), een actieve mentor voor NL Groeit waarbij Femke start ups & scale ups begeleidt met hun strategie en organisatie vraagstukken en is zij bestuurder van de Amsterdamse havenclub. Femke studeerde Internationaal Recht en Bestuursrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, zij was trainee bij de Verenigde Naties in New York waarna zij een aantal jaren werkzaam is geweest als advocaat in de civiele praktijk onder andere bij Hogan Lovells. Femke woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van 3 dochters.

W.W.M. (Willem) Ackermans

Na zijn studie Bouwtechniek aan de TU in Delft, startte Willem Ackermans (1955) begin jaren tachtig zijn loopbaan bij AMRO Bank onder meer in het Relationship Management Natural Resources. In 1989 stapte hij over naar Boskalis Westminster N.V. waar hij diverse functies bekleedde in het financieel management. Vanaf 1994 werd hij actief in de telecomsector en vervulde diverse financiële posities bij KPN waaronder CFO van KPN International alsook KPNQwest. In 2002 stapte hij over naar de energiesector, Nuon N.V., waar hij verantwoordelijk werd voor Corporate Strategie, M&A en Sustainability. In 2008 vervolgde hij zijn loopbaan bij Eneco waar hij onder meer verantwoordelijk was voor Corporate Strategie en M&A. Eind 2017 vertrok Willem bij Eneco om als zelfstandig adviseur op het gebied van duurzame energie zijn loopbaan te vervolgen. Naast het vervullen van diverse advies opdrachten zowel binnen als buiten Nederland, is Willem Ackermans ondermeer lid van de Raad van Commissarissen van Alfen N.V., als ook non-executive director van NBIM Borssele Holding B.V., het windpark Borssele I & II en lid van de Raad van Advies van GBM Works, een jonge onderneming actief in de ontwikkeling van innovatieve funderingstechnieken ondermeer voor windturbines op zee. Sinds 2018 is Willem Ackermans lid van het Investerings Committee Fûns Skjinne Fryske Enerzje (FSFE) voor de provincie Friesland.

M.J.H. (Mark) Broekman

Mark Broekman (1973) is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van financiering van investeringen en innovatie. De eerste 8 jaar lag zijn focus vooral op bedrijven uit de regio Brabant. De afgelopen 12 jaar adviseert hij bedrijven in heel Europa met een sterke focus op de Energie & Milieu sector. Na zijn studie Technische Innovatiewetenschappen met component werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, startte Mark als consultant bij Arthur Andersen. In 2003 vervolgde hij zijn loopbaan bij één van de “big four’, EY (Ernst & Young), waar hij in diverse management- en consultancyrollen actief was. In 2007 trad hij in dienst van de PNO Groep waarin hij onder meer verantwoordelijk was voor de strategie, business development en uitbouw van de expertise groep Energie & Milieu. Inmiddels is deze expertisegroep uitgegroeid tot een volwaardige Europese onderneming EGEN en actief in zeven landen. Zo is hij in de functie van Managing Director EGEN Europe verantwoordelijk voor een grote groep enthousiaste consultants in Europa die werken aan de versnelling van groene innovatie en investeringen in de energietransitie. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de algehele subsidieverwerving bij grote accounts (netbeheerders, energieproducenten en ontwikkelaars) in de energiesector in Nederland.