Ga naar content

Jaarverslag 2020

Ontdek hoe de ambities van de BOM prestaties worden
Contact

Investeringscommissie BOM Projects

De investeringscommissie bestaat uit de onderstaande leden die kennis en ervaring bundelen op het gebied van investeringen en duurzame energie.


F.A. (Femke) Brenninkmeijer (Voorzitter)

Femke Brenninkmeijer (1973) is sinds 2017 werkzaam als director Energy, Cargo & Offshore bij Port of Amsterdam, de vierde haven van Europa. In deze functie is zij onder meer verantwoordelijk voor het begeleiden en stimuleren van de energietransitie van een fossiele energiehaven naar een duurzame energiehaven waar productie en gebruik van groene waterstof een grote rol speelt. Dit doet zij samen met een enthousiast team en in partnership met bestaande klanten. Zij zet zich verder in voor het aantrekken van de offshore wind business naar de Amsterdamse havenregio en de bevordering van samenwerking in de regio. Femke studeerde Internationaal Recht en Bestuursrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, zij was trainee bij de Verenigde Naties in New York waarna zij een aantal jaren werkzaam is geweest als advocaat in de civiele praktijk onder andere bij Hogan Lovells. In 2008 trad zij in dienst bij Port of Amsterdam waar zij enkele jaren heeft gewerkt als in-house counsel. Tevens is Femke lid van de Stuurgroep Energy van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP), lid van de regioraad Evofenedex, mentor bij NL Groeit en bestuur van de Havenclub Amsterdam IJmuiden.

W.W.M. (Willem) Ackermans

Na zijn studie Bouwtechniek aan de TU in Delft, startte Willem Ackermans (1955) in 1983 zijn loopbaan bij AMRO Bank onder meer in het Relationship Management Natural Resources. In 1989 stapte hij over naar Boskalis Westminster N.V. waar hij diverse functies bekleedde in het financieel management. Vanaf 1994 werd hij actief in de telecomsector en vervulde diverse financiële posities bij KPN waaronder CFO van KPN International alsook KPNQwest. In 2002 stapte hij over naar de energiesector, Nuon N.V., waar hij verantwoordelijk werd voor Corporate Strategie, M&A en Sustainability. In 2008 vervolgde hij zijn loopbaan bij Eneco waar hij onder meer verantwoordelijk was voor Corporate Strategie en M&A. Eind 2017 vertrok Willem bij Eneco om als zelfstandig adviseur op het gebied van duurzame energie zijn loopbaan te vervolgen. Naast het vervullen van diverse advies opdrachten, binnen en buiten Nederland, is hij lid van de Raad van Commissarissen en lid van het Audit Committee van WoonInvest, een woningcorporatie in Den Haag. Tevens is hij lid van de RvT van de Stichting Museumfonds Zeestraat en voorzitter Stichting Museum voor Communicatie en sinds januari 2018 is hij lid van het Investerings Committee Fûns Skjinne Fryske Enerzje (FSFE) voor de provincie Friesland. 


M.J.H. (Mark) Broekman

Mark Broekman (1973) is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van financiering van investeringen en innovatie. De eerste 8 jaar lag zijn focus vooral op bedrijven uit de regio Brabant. De afgelopen 12 jaar adviseert hij bedrijven in heel Europa met een sterke focus op de Energie & Milieu sector. Na zijn studie Technische Innovatiewetenschappen met component werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, startte Mark als consultant bij Arthur Andersen. In 2003 vervolgde hij zijn loopbaan bij één van de “big four’, EY (Ernst & Young), waar hij in diverse management- en consultancyrollen actief was. In 2007 trad hij in dienst van de PNO Groep waarin hij onder meer verantwoordelijk was voor de strategie, business development en uitbouw van de expertise groep Energie & Milieu. Inmiddels is deze expertisegroep uitgegroeid tot een volwaardige Europese onderneming EGEN en actief in zeven landen. Zo is hij in de functie van Managing Director EGEN Europe verantwoordelijk voor een grote groep enthousiaste consultants in Europa die werken aan de versnelling van groene innovatie en investeringen in de energietransitie. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de algehele subsidieverwerving bij grote accounts (netbeheerders, energieproducenten en ontwikkelaars) in de energiesector in Nederland.