Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht

‘Hier vinden we het technisch talent dat wij nodig hebben’

‘Hier vinden we het technisch talent dat wij nodig hebben’

Delta, dat in 1971 werd opgericht in Taipei, is een wereldleider in oplossingen voor stroom- en warmtebeheer. Het bedrijf heeft een breed scala aan producten en is actief in vele industrieën. Zo is Delta 's werelds grootste aanbieder van koelventilatoren en schakelende voedingen voor tv's en laptops. Maar het bedrijf ontwikkelt ook omvormers voor zonnepanelen en speelt een leidende rol in de markt voor zogeheten PLC’s, industriële computers die bijvoorbeeld worden gebruikt om productiemachines te besturen.

Duurzaamheid staat centraal in alles wat Delta doet. Tim Lee, General Manager van de businessgroep Industrial Automation voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA): “We gebruiken onze competenties in elektronica en automatisering om innovatieve, schone en energiezuinige oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan een betere toekomst. ”

Brainport Eindhoven

Delta voelt zich goed thuis in Nederland. Het EMEA-hoofdkantoor voor het hele concern zit in Hoofddorp; Eindhoven is de thuisbasis van het EMEA-hoofdkantoor van Industrial Automation, dat zich richt op automatiseringsoplossingen voor slimme fabrieken. In 2000 opende de businessgroep zijn eerste EMEA-filiaal in het Limburgse Venlo. Vijf jaar later volgde de verhuizing naar Eindhoven. Hier houdt het bedrijf zich onder andere bezig met sales en marketing, productondersteuning en R&D om klantspecifieke configuraties te kunnen leveren.

Volgens Lee waren er veel redenen om voor Brainport Eindhoven te kiezen. “Brabant is een internationale hotspot”, vertelt Lee. “Je hebt er een bloeiend technologie-ecosysteem met de High Tech Campus en bedrijven zoals Philips en ASML. Bovendien beschikt Eindhoven over een goede luchthaven en - dankzij de nabijgelegen universiteiten - is het een geweldige plek om personeel te werven De aanwezigheid van technisch talent is erg belangrijk voor de toekomst van ons bedrijf.”

Start van de bouw

Het bedrijf heeft ambitieuze plannen voor Brabant. In het najaar van 2019 begon de bouw van het nieuwe kantoor op de Automotive Campus in Helmond. Het gebouw beslaat zo’n 4.000 vierkante meter - meer dan drie keer zo groot als de huidige locatie in Eindhoven – en biedt plaats aan maximaal 150 personen. Behalve Industrial Automation, zal de locatie ook andere businessgroepen ondersteunen, waaronder Automotive Electronics.

Op de Automotive Campus houden ruim 1.250 mensen zich bezig met de ontwikkeling van mobiliteitsoplossingen voor de toekomst. Delta wil een actieve rol spelen in het lokale ecosysteem. "Dit past echt in de grotere visie van Delta om slimme oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan energie-efficiëntie en CO2-reductie in steden over de hele wereld," aldus Lee. "We kijken ernaar uit om samen met andere bedrijven op of nabij de campus nieuwe applicaties en technologieën te ontwikkelen en te testen."

Delta EMEA Smarter. Greener. Together

Delta Electronics in cijfers

  • Opgericht: 1971
  • Werknemers: 87.000
  • Omzet: $9 miljard in 2018
  • Activiteiten in Brabant: hoofdkantoor van de divisie Industrial Automation voor de EMEA-regio. De nieuwe locatie in Helmond ondersteunt ook andere activiteiten en productgroepen van Delta zoals laadoplossingen voor elektrische auto’s.
  • Werknemers in Brabant: 40-45 FTE, wat in Helmond op termijn kan oplopen tot 150.

Testlab voor groene mobiliteit

Een goed voorbeeld is het testlab voor groene mobiliteit dat naast het nieuwe gebouw wordt ontwikkeld. Delta zal het parkeerterrein van 1.300 vierkante meter gebruiken om zijn laadoplossingen voor elektrische auto’s samen met andere bedrijven op de campus te testen.

Bovendien is Lee erg enthousiast over de mogelijkheden voor samenwerking met het technisch onderwijs in de regio: “Er bevinden zich 600 studenten op de campus in Helmond. Het engineeringprogramma van Summa College zit pal naast ons. De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en de automatiseringsfaculteit van de Fontys Hogeschool zijn ook vlakbij - en de Universiteit van Aken ligt net over de grens met Duitsland. "

Een warme relatie

Delta werkt al sinds het begin van deze eeuw samen met de BOM. "Ze hebben ons geholpen om ons eerste gebouw in Eindhoven te vinden, en sindsdien onderhouden we een warme relatie", vertelt Lee. “Toen we wilden uitbreiden, introduceerden ze ons op de Automotive Campus en gaven ze ons informatie over de lokale regels en mogelijkheden. Ook hebben ze een bezoek van de burgemeester van Eindhoven aan ons hoofdkantoor in Taiwan geregeld, en zijn we via de BOM in contact gekomen met een onderzoeksprogramma voor groene mobiliteit aan de TU/e waar we nu sponsor van zijn. De BOM is voor ons dé regionale matchmaker. Ze hebben een erg goed netwerk, zowel hier als in Taiwan.”

Benieuwd naar de krachtige netwerken van BOM Foreign Investments in Brabant?