Terug naar actueel

Gritd: nieuw portfoliobedrijf ontwikkelt programma’s voor start-ups

6 september 2021
613611bf8043f

Gritd is het nieuwste portfoliobedrijf van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Gritd ontwikkelt data-gedreven start-up programma’s voor ontwikkelingsmaatschappijen, kennisinstellingen en andere organisaties, die betrokken zijn bij het Nederlandse start-up ecosysteem. Het bedrijf is een initiatief van oud-medewerkers Gijs van de Molengraft en Stephan Botz die hiermee de stap zetten naar zelfstandig ondernemerschap.

De nieuwe samenwerking is bedoeld om ondernemingen in de vroege fase van hun ontwikkeling nog beter te kunnen helpen. Gritd doet dit door de landelijke inzet van gevalideerde start-up programma’s. Onder de BOM-vlag worden deze programma’s al enkele jaren succesvol in Brabant uitgevoerd. Als zelfstandige onderneming krijgt Gritd de armslag om het gehele Nederlandse ecosysteem verder te ondersteunen.

Met deze stap komt de BOM ook tegemoet aan één van de belangrijkste conclusies uit het ‘Empowering Dutch Leaders in Tech 2020 Action Plan’ van Techleap.nl: “Een homogene startupsector is een voorwaarde om Nederland toekomstbestendig te maken en een platform te creëren om innovaties op te schalen.” Het standaardiseren en data-gedreven maken van start-up programma’s draagt hier zeker aan bij.

Investor Readiness Program

Van de Molengraft en Botz stonden als medewerkers van de BOM aan de wieg van succesvolle start-up programma’s als het Investor Readiness Program, het Market Readiness Program en recent het Corona Rebuild Program. Via deze programma’s legden inmiddels meer dan 500 ondernemingen in Nederland de basis voor consistente groei. Onderlegger voor de programma’s is een gevalideerd levensfasenmodel dat ondernemingen helpt om op het juiste moment op de juiste activiteiten te focussen, zoals marktvalidatie, het aanvragen van financiering, het lanceren van een product of de inzet van marketing en sales.

Meer weten?

Pherman bom nl

Pepijn Herman

Senior Product Developer
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures