Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

PRIMEUR: Nederland Paviljoen op AGRITECHNICA 2023

PRIMEUR: Nederland Paviljoen op AGRITECHNICA 2023

Van zondag 12 t/m zaterdag 18 november vindt in Hannover AGRITECHNICA plaats, Europa’s grootste landbouwmachinebeurs. Op initiatief van de BOM staat daar voor het eerst een Nederland Paviljoen. Een grote stand met Nederlandse organisaties die zich intensief bezighouden met smart farming. Op deze manier positioneert Nederland zich als specialist op dit gebied.

Nederland Paviljoen Agritechnica 2023

Duurzame voedselproductie

Samen met andere regionale ontwikkelingsmaatschappijen (verenigd in het Trade & Innovate NL netwerk) erkende BOM het belang van smart farming en de unieke positie die Nederlandse bedrijven innemen. Om deze tak internationaal te profileren nam de BOM het voortouw om het Nederland Paviljoen tijdens AGRITECHNICA te organiseren.

Alle trends op het gebied van duurzame voedselproductie komen aan bod. In Nederland blinken we uit in het slimmer en duurzamer organiseren en realiseren van voedselproductie. En juist daarmee maken de bezoekers van de Nederlandse stand kennis.

Highlights AGRITECHNICA

Op een beursstand van maar liefst 240 m2 met ijzersterke Nederland branding is alle ruimte om kennis te vergaren, te ontmoeten en te netwerken. Enkele highlights van de beurs:

  • Internationaal platform voor beslissers en marktleiders in de landbouwmachine- en equipmentindustrie.
  • 2.800 exposanten uit 53 landen.
  • Meer dan 400.000 bezoekers uit 144 landen.
  • Trends: digitalisering, robotica, precisielandbouw en drones.

Showcase voor Nederland

Het Nederland Paviljoen richt zich echt op de toekomst. Een duurzamere landbouw. Op het Nederland Paviljoen in hal 25 geven acht innovatieve bedrijven acte de présence: Agurotech, Avular, Famateq, Farmax, Flikweert Vision Technologies, Odd.Bot, Pixelfarming Robotics en Tective Robotics. Deze bedrijven zijn partner in het Europese AgroBOTS-programma, dat zich richt op samenwerking tussen eindgebruikers in de agrofood en hightech bedrijven.

Ze geven een kijkje in de moderne landbouw en prikkelen bezoekers grenzen te verleggen.

De acht bedrijven laten zien waar Nederland staat op het gebied van smart farming. Denk daarbij aan producten en diensten als robotica, drones en software voor spuitbomen en autonome tractoren. Alles is next level.

Trade & Innovate netwerkborrel

Tijdens de beurs biedt het Nederland Paviljoen een gevarieerd programma. Om er twee hoogtepunten uit te pikken: het regulier ministerieel overleg tussen de heer Adema, de Nederlandse minister van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit, en zijn collega-ministers van Landbouw van de Duitse deelstaten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen vindt dit maal plaats op de AGRITECHNICA. Een uitgelezen kans om ook een bezoek aan het Nederland Paviljoen te brengen. Daarnaast vindt woensdagnamiddag 15 november de Trade & Innovate NL netwerkborrel plaats, waarvoor Duitse clusterpartners en hun bedrijvenachterban worden uitgenodigd.

Vanuit Nederland wordt een dagtocht naar Hannover georganiseerd, waarbij de deelnemers ook de netwerkborrel op het Nederland Paviljoen aandoen.

Waarom is dit belangrijk?

De TINL-partners bieden Nederlandse bedrijven de kans zich te profileren op AGRITECHNICA via een collectief Nederland Paviljoen. De TINL-partners investeren daarin om

  • De Nederlandse knowhow op het gebied van smart farming wereldwijd onder de aandacht te brengen.
  • Nederlandse bedrijven te positioneren als potentiële technologie, ontwikkelings en/of productiepartner.
  • Nederlandse bedrijven te laten verbinden met internationale samenwerkingspartners.
  • Marktkansen te signaleren en nieuwe kansrijke commerciële leads binnen te halen.

Oogsten begint nu

Deze wereldwijd grootste agritechnologie-beurs is gericht op zowel dealers, fabrikanten, landbouworganisaties, toeleveranciers als op de individuele landbouwer. Bezoek de beurs en woon de Trade & Innovate NL netwerkborrel op het Nederlandse paviljoen bij. Oogsten begint bij AGRITECHNICA in november in Hannover.

Dagtocht naar AGRITECHNICA 2023

Ga op 15 november mee naar de AgriTechnica in Hannover! Naast beursbezoek biedt deze reis je de mogelijkheid andere ondernemers uit Agri business te ontmoeten, de trends op de markt te verkennen en nieuwe contacten te leggen.

Aanmelden dagtocht Agritechnica 2023

Ben je niet in de gelegenheid om naar de beurs te komen, maar wil je wel meer weten over smart farming? Kijk dan voor meer informatie op onze website.

Meer weten?