Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Smart Robotics en Vanderlande bundelen krachten

Smart Robotics en Vanderlande bundelen krachten

Vanderlande en Smart Robotics starten samen een research & development-programma om roboticasystemen te ontwikkelen voor logistieke automatisering. Vanderlande investeert in Smart Robotics en wordt minderheidsaandeelhouder in het bedrijf. Smart Robotics en Vanderlande blijven hun bestaande activiteiten zelfstandig voortzetten. 

Opschalen in logistieke procesautomatisering
Vanderlande neemt het stokje over van de BOM voor opschaling op de logistieke markt. “Vanderlande beschikt over de perfecte productmarkt-combinatie voor onze ambities op de logistieke markt”, zegt Mark Menting, Managing Director bij Smart Robotics. “We hebben met BOM veel successen geboekt de afgelopen jaren en we zien een mooie toekomst tegemoet met Vanderlande.”

Groeiversneller
In een paar jaar tijd is Smart Robotics flink gegroeid. De BOM heeft Smart Robotics gedurende die tijd ondersteund met kennis, netwerk en kapitaal. “We hebben ons succes mede te danken aan BOM. Het team kent onze business goed en deelt onze visie op robotica”, vervolgt Menting. “We zijn in twee jaar tijd flink gegroeid. We begonnen met vier medewerkers en zijn intussen gegroeid naar vijfentwintig mensen. De samenwerking met Vanderlande is voor ons een belangrijke volgende stap. Op eigen kracht was ons dit nooit in deze korte tijd gelukt.” 

Meer dan investeren
“De kracht van BOM is in mijn ogen de kennis van zaken en oprechte betrokkenheid”, zegt Menting tot slot. “Het is een prettige sparringpartner waarbij wij ons kwetsbaar konden opstellen. Dat hielp ons de ondersteuning te krijgen die past bij ons bedrijf en de juiste keuzes te maken. Bovendien is BOM niet alleen gericht op de korte termijn. Het team kijkt verder vooruit, denkt mee in alle facetten van de bedrijfsontwikkeling en zet zich volledig in voor gezonde groei van ondernemingen en teams.” 

“We zijn trots dat we hebben mogen bijdragen aan het succes van Smart Robotics”, zegt Miriam Dragstra, Directeur BOM Capital bij de BOM. “Dat het bedrijf nu verder gaat met Vanderlande wil niet zeggen dat onze samenwerking hiermee beëindigt. Smart Robotics is een belangrijke speler binnen het robotica-ecosysteem in Brabant en we blijven samenwerken om bewustwording op het gebied van robotica te vergroten en het ecosysteem verder uit te bouwen. We wensen Smart Robotics veel succes op de logistieke markt.”

 

Meer lezen over Smart Robotics en de rol van BOM?

 Smart Robotics: slimme robots als uitzendkracht
“De mensen van de BOM zijn geweldige sparringpartners, omdat ze zowel vanuit de markt als vanuit investeringsoogpunt kijken. De lijnen zijn kort. Het resultaat is een symbiose van onze eigen inspanningen en die van de BOM.”

Smart Robotics: Nieuwe robotacademie mikt op 30.000 cursisten per jaar
“Smart Robotics is met steun van de overheid en universiteiten bezig met het opzetten van een ‘robotacademie’. Het is de bedoeling dat daar jaarlijks 30.000 mensen worden opgeleid in de omgang met robots. De opleiding gaat dit jaar al van start.”

Meer weten?