Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht evenementen

Bijeenkomst 'vleesvervangers, zuivelalternatieven en andere plantaardige eiwitproposities voor retail'

Giessen
Bijeenkomst 'vleesvervangers, zuivelalternatieven en andere plantaardige eiwitproposities voor retail'

Woensdagmiddag 29 mei organiseert The Protein Cluster in samenwerking met de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), de sessie ‘Vleesvervangers, zuivelalternatieven en andere plantaardige eiwitproposities voor retail’.  

De markt voor alternatieve eiwitten is nog relatief klein, maar volop in ontwikkeling. Zowel in Noord-Brabant als in Gelderland en Overijssel is er een sterk netwerk actief gericht op verduurzaming van eiwitten. Deze sessie is een eerste stap om elkaar te leren kennen en te versterken waar mogelijk. Enkele category managers schetsen vanuit de retail het ‘groene eiwit-klimaat’ in Nederland en Europa. Waar zijn zij naar op zoek en hoe wordt bepaald wat er in het schap komt te liggen? Een unieke kans voor uw bedrijf.
 
Michael Luesink zet met Boon-foodconcepts het eten van bonen van Nederlandse bodem weer volop op de kaart en inspireert ons vanuit zijn reis richting retail.
 
We zijn te gast bij Schouten, Schouten was in 1990 het eerste bedrijf in Nederland dat zich voor 100% ging toeleggen op de ontwikkeling, productie en verkoop van plantaardige vleesvervangers. Schouten heeft voor een groot deel bijgedragen aan de marktontwikkeling van deze productgroep in Europa en levert haar producten vandaag de dag wereldwijd in meer dan 40 landen.

The Protein Cluster (TPC) is een platform voor innovatieve bedrijven actief op gebied van eiwittransitie; producenten van ingredienten, halffabrikaten of eindproducten als veg(n) oplossing voor de food industrie. TPC ondersteunt haar leden bij ontwikkeling en vermarkten van hun proposities.
Het evenement is toegankelijk voor alle lid bedrijven van the protein cluster en bedrijven met een ambitie en product binnen de scope van TPC. 

Programma 

15:15 Welkom en opening – Peter Schouten 
15:30 De reis richting retail vanuit startup Boon- Michael Luesink
15:50 Retailer X
16:10 Retailer Y
16:20 Paneldiscussie/interactief met retailers
17:00 Schouten rondleiding
17:20 Borrel met proeverij producten geschikt voor retail
Moderator; The protein cluster- Jeroen Willemsen

Aanmelden?

Dat kan vóór 17 mei (liefst z.s.m.) via info@theproteincluster.com. Per bedrijf verwelkomen we maximaal 2 vertegenwoordigers. Geef tevens aan of je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om jouw producten te laten proeven.

 

Meer weten?