Menu

Over BOM

De BOM is een economische ontwikkelingsmaatschappij, die werkt als een groeiversneller voor bedrijven in Brabant. De BOM kijkt hierbij naar de economische kansen en ook nadrukkelijk naar de maatschappelijke meerwaarde van bedrijven, zoals groei van de werkgelegenheid, CO2-reductie en duurzame productie. Dit doet de BOM door kennis te delen, netwerken te vormen en kapitaal te verstrekken.

Het doel? Een sterke, toekomstbestendige Brabantse economie.

De BOM richt zich op drie klantsegmenten: 

Brabant Ventures
Met Brabant Ventures ondersteunt de BOM ondernemingen met impactinvesteringen, kennis en netwerk. BOM Brabant Ventures richt zich hierbij op ondernemingen in de Brabantse topsectoren – met groeipotentie en groeiambitie – die innovaties bieden met maatschappelijke impact.

Foreign Investments
Met Foreign Investments stimuleert de BOM succesvolle buitenlandse bedrijven – die een bijdrage kunnen leveren aan economische en maatschappelijke vraagstukken – om te vestigen en groeien in Brabant. Door internationalisering versterkt BOM Foreign Investments de economie en ecosystemen in Brabant.

Renewable Energy
Met BOM Renewable Energy ondersteunt de BOM initiatieven in Brabant – die gebruik maken van bewezen technologieën – met impactinvesteringen, kennis en netwerk. Hiermee realiseert de BOM CO2-reductie door verduurzaming van de energievoorziening in Brabant. 


De BOM laat sinds 1983 Brabantse bedrijven groeien. Met het Ministerie van Economische Zaken en de Provincie Noord-Brabant als aandeelhouders speelt de BOM een actieve en stimulerende rol binnen de economie van Brabant.

De BOM is lid van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen en onderschrijft de gedragscode van deze vereniging.

Mede mogelijk gemaakt door: