Menu

Over BOM

De BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) bouwt samen met ondernemers aan een sterke, duurzame, toekomstbestendige Brabantse economie. We delen kennis, vormen netwerken en verstrekken kapitaal aan vernieuwende Brabantse ondernemingen en duurzame energieprojecten. Daarnaast stimuleren we innovatieve, buitenlandse ondernemingen om zich in Brabant te vestigen en helpen we Brabantse bedrijven met hun uitbreiding in het buitenland.

Onze ambities: meer economische groei, meer werkgelegenheid, oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en een hoofdrol voor Brabant op het wereldtoneel.

De BOM onderscheidt vier labels: 

Brabant Ventures
Met het label Brabant Ventures richt de BOM zich met kennis en kapitaal op de versnelde, toekomstbestendige groei van ambitieuze Brabantse start- en scale ups in de topsectoren High-Tech Systemen en Software, Agrifood, Life Sciences & Health, Maintenance, Supply Chain en Biobased Economy.

Foreign Investments
Met het label Foreign Investments helpt de BOM buitenlandse bedrijven in de sectoren High-Tech, Life Sciences & Health, Supply Chain, Agrifood, Chemicals en Aerospace om de kansen van Brabant als vestigingsplaats optimaal te benutten.

International Trade
Met het label International Trade helpt de BOM Brabantse ondernemingen om hun kansen op internationale markten optimaal te benutten en sneller te kunnen groeien.

Renewable Energy
Met het label Renewable Energy stimuleert de BOM grootschalige initiatieven van ondernemers, vastgoedeigenaren en burgers om met bewezen technieken Brabant energieneutraal te maken.

De BOM laat sinds 1983 Brabantse bedrijven groeien. Met het Ministerie van Economische Zaken en de Provincie Noord-Brabant als aandeelhouders speelt de BOM een actieve en stimulerende rol binnen de economie van Brabant.

De BOM is lid van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen en onderschrijft de gedragscode van deze vereniging.

Mede mogelijk gemaakt door: