Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht evenementen

Hightech meets Agrofrood: kansen met fotonica

Food Tech Brainport, Helmond
Hightech meets Agrofrood: kansen met fotonica

Verdiepingsslag Hightech meets Agrofood - kansen met fotonica (vervolg op Hightech meets telers: slimme onkruidbestrijding in de land- en tuinbouw) | Dinsdag 1 oktober van 12.00 tot 15.00 uur | Food Tech Brainport, Scheepsboulevard 3, 5705 KZ, Helmond

Vanwege een dreigend tekort aan arbeidskrachten, eisen rondom voedselveiligheid en duurzame voedselproductie is de behoefte aan automatisering groter dan ooit. Om dit te realiseren is de doorontwikkeling van optische toepassingen (beeldverwerving/beeldverwerking/systeemintegratie) in de Agro en Food sector cruciaal. 

Hiervoor is het van belang dat vraag (AgroFood sector) en aanbod (Hightech sector) bij elkaar gebracht worden om vanuit concrete cases naar marktoplossingen te werken.
 
Op 28 augustus jl. heeft er in Vredepeel een oriënterende sessie plaatsgevonden samen met telers, hightechbedrijven en intermediairs rondom slimme onkruidbestrijding binnen de Agro sector. Hier zijn drie cases uitgekomen die tijdens de sessie van 1 oktober doorontwikkeld zullen worden waarbij dan het onderwerp fotonica centraal staat.  
Voor de Food(processing) sector heeft al eerder een oriënterende sessie plaatsgevonden, van hier uit liggen er uitdagingen op het gebied van data, dataficatie, slimme(re) aansturingen van productielijnen en verdere automatisering van verpakken. Ook hier gaan we op 1 oktober op verder.

Voor wie en wat kun je verwachten?

Fotonica hightechbedrijven kunnen hun technologie presenteren gericht om meer inzicht te geven in de mogelijkheden en/of (nog bestaande) barrières rondom beeldverwerving- en verwerking. Machinebouwers kunnen hun visie en ervaring op de ontwikkelingen presenteren over de toepassing van fotonica in de Agro en Food industrie. Daarnaast worden er een aantal casussen gepresenteerd, uit de Agro en Food sector die graag van deze toepassingen gebruik zouden willen maken. 

Interesse? 

Voor meer informatie of voor mogelijke aanmelding, neem je contact op met Melissa Jonkman via mjonkman@bom.nl. De aanmelding is pas definitief na bevestiging.


Meer weten?