Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht evenementen

Informatiebijeenkomst Unmanned Aircraft Sytsem (UAS)

Terneuzen

Smart Tooling ontwikkelt samen met partners uit Vlaanderen en Zuid-Nederland innovatieve roboticatoepassingen voor maintenance in de procesindustrie. Deze prototypes van robots en tools moeten het onderhoud in de procesindustrie veiliger, goedkoper, schoner en efficiënter maken.

Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan ongeveer 50 concrete robottoepassingen. Hiervoor zoekt Smart Tooling KMO/MKB bedrijven die in samenwerking met kennisinstellingen technologische oplossingen ontwikkelen.

In deze briefingsessie worden organisaties geïnformeerd over de mogelijkheden om actief als partner te participeren in het Smart Tooling project.

Het betreft het project onderwerp: 

 • UAS* als volwaardig platform
  Binnen de procesindustrie gelden naast de wettelijke eisen voor UAS nog vele aanvullende eisen op gebied van persoonlijke en procesveiligheid. De huidige, meest recente generaties UAS voldoen nog niet voor alle gevallen.
 • UAS in besloten ruimtes
  Voor vliegen in besloten ruimtes, omgeven door staal en volledig in het donker moeten technische barrières overwonnen worden op het gebied van coördinatie, locatie bepaling, interactie met omgeving, stabiliteit en bestuurbaarheid van de UAS. Remote pilot info etc.
 • UAS als carrier voor onderhoudstaken in Procesindustrie|
  Als de UAS voldoen aan eisen van de procesindustrie en technisch alle omgevingen bereikbaar zijn met een UAS, volgt de stap om onderhoudsactiviteiten en inspecties te gaan uitvoeren vanaf dit platform. Remote operation, nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van deze taken in combinatie met UAS besturing is de grootste uitdaging.

*) UAS = Unmanned Aircraft System

Programma

 • Presentatie van het Smart Tooling project
 • Presentatie use case* UAS als volwaardig platform
 • Presentatie use case UAS in besloten ruimtes
 • Presentatie use case UAS als carrier voor onderhoudstaken in Procesindustrie
 • Wat betekent het deelnemen voor nieuwe partners
 • Vervolgtraject van het Smart Tooling project

*) Een “use case” is een praktische omschrijving van de functionele eisen die gesteld worden aan een bepaald type robot, specifiek voor een bepaalde taak.

Datum en locatie

Locatie:  Bio Base Europe Training Center, Zeelandlaan 2, 4538 CA Terneuzen
Datum:   Woensdag 9 november 2016
Tijd:   09.30 tot 13.00 uur

Aanmelden

Inschrijven kan via deze link

Meer informatie over het Smart Tooling project vindt u hier