Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht evenementen

Kick-off event KPF INDUSTR_I4.0

Munster, Duitsland
Kick-off event KPF INDUSTR_I4.0

Versnel de digitalisering van jouw onderneming met de subsidiemogelijkheden van KPF INDUSTR_I4.0. Mkb-bedrijven in de maakindustrie kunnen subsidie aanvragen voor innovatieprojecten en haalbaarheidsstudies om hun digitale transitie een boost te geven.

Op 17 april 2024 is de officiële kick-off van dit nieuwe Europese subsidieproject. Vanaf dan kunnen ondernemers uit het Nederlands-Duitse grensgebied subsidies aanvragen tot 50.000 euro voor het toepassen van digitale oplossingen.

Meld je aan voor de kick-off van KPF INDUSTR_I4.0:

  • Leer de subsidiemogelijkheden van het project kennen
  • Inspirerende sprekers en netwerkmogelijkheden
  • Bezoek aansluitend Digital Summit Euregio (DSE) voor slechts € 25 (normale prijs € 149)
  • Toegang is gratis, aanmelden is verplicht


Programma

Locatie: Sentmaringer Weg 61, 48151 Münster, Duitsland

09:30 – 10:00 uur Inloop

10:00 - 10:15 uur Opening Stephanie Koch & Introductie door Erwin Hoogland, gedeputeerde regionale economie en Europa in Overijssel.

En een digitale boodschap van Helga Witjes gedeputeerde economie van de provincie Gelderland en Tobias Traupel Ministerialdirigent bij het Wirtschaftsministerium NRW

10:15 – 10:45 uur Paneldiscussie over het belang van digitalisering van het mkb met:

  • Edwin Ouwejan, ministerie van Economische Zaken en Klimaat;
  • Nikolaus Jansen, Amt für regionale Landesentwicklung Weser-Ems;
  • Ilka Meisel, Wirtschaftsministerium NRW;
  • Theo Föllings, Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL.


10:45 – 11:15 uur AI-expert Jakow Smirin over Digitale Innovaties, Technologieën van de toekomst en Kunstmatige intelligentie.

11:15 – 11:45 uur Toelichting KPF INDUSTR_I4.0 door Erwin Altena, projectleider van het KPF bij Oost NL.

11:45 – 12:00 uur Introductie Digital Summit Euregio

Deelnemers van de bijeenkomst die zich ook aanmelden voor DSE kunnen gebruikmaken van een gratis lunch (12.00 – 13.00 uur).

Bezoek met korting hét Nederlands-Duitse techevent Digital Summit Euregio

De kick-off van INDUSTR_I4.0 vindt plaats als officieel side-event van Digital Summit Euregio 2024 (DSE) in Münster. DSE is het Duits-Nederlandse tech-evenement voor leidinggevenden, IT-managers en start-ups. Bezoekers van de kick-off kunnen de DSE tegen een sterk gereduceerd tarief van slechts € 25 bezoeken (normale prijs € 149).

Let op: hier is een beperkt aantal kortingscodes voor beschikbaar: op is op!

KPF INDUSTR_I4.0: 10 miljoen voor haalbaarheidsstudies en innovatieprojecten

Het ‘kleinprojectenfonds’ INDUSTR_I4.0 gaat de digitale transitie binnen de (maak)industrie in het Nederlands-Duitse grensgebied versnellen. Het project richt zich daarbij niet op de koplopers, maar juist op de groep mkb-ondernemingen die daarop volgt. De focus ligt op de adoptie en implementatie van digitale technologie om zo mkb-innovaties te accelereren.

Het is voor ondernemers mogelijk om subsidie aan te vragen voor haalbaarheidsstudies en innovatieprojecten. In totaal is daarvoor 10 miljoen euro beschikbaar. INDUSTR_I4.0 loopt van 2024 tot en met 2027. INDUSTR_I4.0 wordt ondersteund door het Interreg VI programma Duitsland-Nederland.

Aanmelden

Aanmelden voor de kick-off kan via dit formulier.

Het kleinprojectfonds INDUSTR_I4.0 wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg VI-programma Deutschland-Nederland en wordt medegefinancierd door de Europese Unie, het MWIKE NRW, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes-und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Fryslân, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.