Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht evenementen

Missie gezondheidszorg Texas met Secretaris-Generaal VWS

Houston en Austin
Missie gezondheidszorg Texas met Secretaris-Generaal VWS

Van 4 tot en met 9 maart 2019 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) samen met het NBSO Texas en Task Force Health Care een missie naar Texas voor bedrijven in de Life Sciences & Health sector met een programma zowel in Houston als in Austin. Aansluitend is er nog de mogelijkheid om aan te sluiten bij de South by South West (SXSW) Conference.  De missie wordt geleid door Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Voor wie?

Deelname is interessant voor bedrijven en organisaties die actief zijn in de Life Sciences & Health-sector, met name op het gebied van eHealth/Digital Health, Mobility & Vitality en Medical Devices.

Kansenrapport

Aanleiding voor deze missie is het kansenrappport Texas Healthcare Market Study en het fact-findingbezoek aan Texas in maart 2018. In september nam een delegatie uit Houston en Austin succesvol deel aan het Health~Holland Visitors Programme en de World of Health Care in Rotterdam.

Met het bezoek van een Nederlandse delegatie uit de gezondheidszorg leggen we nieuwe en bestaande contacten in Texas. Dit als onderdeel van de strategische benadering gericht op de Verenigde Staten. Lees ook de Top 10 Reasons: Why Texas is interesting for the Dutch LSH sector (pdf, Engelstalig).

Programma

In korte tijd krijgt u vele inzichten van de gezondheidssector in Texas en legt u contacten met relevante beleidsmedewerkers, stakeholders en potentiële zakenpartners.

Het conceptprogramma is als volgt:

  • Collectieve bezoeken aan relevante organisaties, ziekenhuizen, Texas Medical Centre, etc;
  • Een netwerkreceptie om (informeel) contacten te leggen;
  • Matchmaking met relevante partijen, gericht op de individuele behoeften van de deelnemende bedrijven;
  • Kennisdeling en netwerken met andere leden van de Nederlandse delegatie;
  • Ondersteuning door RVO.nl, NBSO Texas, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Task Force Health Care (TFHC).

Kosten

Deelname kost € 500 per organisatie excl. btw (max. 2 deelnemers per organisatie). Iedere extra deelnemer betaalt € 250.

Het dienstenpakket bestaat uit deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen, individuele matchmaking, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens uw verblijf in Texas.

Reis- en verblijfkosten en eventuele meerkosten in het kader van de individuele matchmaking (zoals individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Deelname

Meld u aan vóór 25 januari. Elke deelnemer meldt zich apart aan.

RVO.nl vindt het belangrijk dat de organisaties die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Na aanmelding vindt een intake (per bedrijf) plaats.

Heeft u nog vragen?