Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht evenementen

MT Connect en MedTech Summit

Nürnberg
MT Connect en MedTech Summit

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) organiseert een bezoek voor ondernemers aan de medische beurs MT Connect en MedTech Summit conferentie in Nürnberg, aangevuld met bedrijfsbezoeken en matchmaking. Bij zowel conferentie als beurs is hét thema: digitalisering van de medische sector

VOOR WIE IS DEZE MISSIE INTERESSANT?
Ontwikkelaars, systeemleveranciers, OEM-ers, R&D instituten en dienstverleners die in Duitsland handelscontacten, kennisuitwisseling en technologische samenwerking willen opbouwen in de volgende medische technologiegebieden:

 • Electronica en microtechnologie: EMS, embedded systems, optics & optoelectronics, (remote) sensortechnologie 
 • Medical devices: (laser) diagnostics, robotics, (3D) medical imaging, surgery, endoscopy
 • IT en software: image processing, HMI, software development
 • E-Health, digital prevention, M-health (medical apps, wearables, telemedicine)


WAT ZIJN MT CONNECT EN MEDTECH SUMMIT?
MT Connect is een internationale vakbeurs gericht op fabrikanten, toeleveranciers en R&Dorganisaties in de medisch technologische industrie. Het MedTech Summit congres vindt gelijktijdig plaats en is dé ontmoetingsplek van markt en wetenschap, waar meer dan 1.000 internationale experts elkaar ontmoeten en kennis delen. Beurs en congres bieden bezoekers interactieve netwerksessies, introducties van nieuwe technologieën en producten, resultaatgerichte B2B-matchmaking en vakinhoudelijke lezingen door o.a. Brainport Healthy Living / Philips HealthSuite Digital Platform, Texas Instruments, Siemens, Heraeus, het DKFZ German Cancer Research Center en diverse Fraunhofer instituten.


WAT WORDT NOG MEER GEORGANISEERD?
Behalve deelname aan beurs, congres en netwerkbijeenkomsten, organiseert de BOM in samenwerking met NBSO Stuttgart en de Duitse clusterpartners Forum MedTechPharma en Medical Valley een bedrijfsbezoekprogramma. Op de beurs staan het Brainport Industries paviljoen Medizintechnik Holland en de Holland Lounge ter beschikking als informeel trefpunt voor Nederlandse ondernemers en hun internationale zakenrelaties. Voorafgaand aan de missie wordt een bijeenkomst georganiseerd ter kennismaking en voorbereiding op de reis.


VOORLOPIG PROGRAMMA
Dinsdag 20 juni

 • 18:00 uur - Check-in en transfer van hotel naar Kaiserburg Nürnberg voor openingsevent
 • 19:00 uur - Netwerkdiner en officiële opening door staatssecretaris Economische Zaken van deelstaatregering Beieren, in aanwezigheid van Consul-Generaal Peter Vermeij

Woensdag 21 juni

 • 09:00-18:00 uur - Bezoek MT Connect beurs en/of MedTech Summit: vrije besteding of guided tour aan Duitse bedrijven en clusterpartners
 • 12:30-18:00 uur - Partnering event: individuele matchmaking gesprekken
 • Netwerkborrel op de beurs
 • 20:00 uur - Delegatiediner met Consul-Generaal Peter Vermeij en NBSO Chief Representative Daniël Sonneveldt

Donderdag 22 juni

 • 08:30-12:00 uur - Bedrijfsbezoekprogramma Nürnberg: OEM-er en universiteitsziekenhuis
 • 12:30-18:00 uur - Bezoek MT Connect beurs en/of MedTech Summit
 • 12:30-18:00 uur - Partnering event: individuele matchmaking gesprekken
 • Netwerkbijeenkomst bij Brainport Industries paviljoen Medizintechnik Holland
 • 19:00 uur Terugreis


WAAROM ORGANISEERT DE BOM DIT?
De BOM laat Brabantse bedrijven groeien. Daarom ondersteunen we ondernemers bij het internationaal ondernemen in landen als Duitsland en China. Dit doen we door het organiseren van kleinschalige, themagerichte missies naar deze landen, verstrekken van informatie en bieden van toegang tot ons brede netwerk. Deze reis is een vervolg op de succesvolle Koningsmissie in april 2016 en de BOM MedTech ondernemersreis in december 2016. Deze ondernemersreis wordt georganiseerd in samenwerking met NBSO Stuttgart en ondersteund door collega ontwikkelingsmaatschappijen InnovationQuarter en OostNV.

WAT KOST HET?
De kosten voor deelname aan deze reis bedragen EUR 750,-. Inbegrepen zijn twee dagen toegang tot beurs en conferentie, individuele matchmaking, bedrijfsbezoekprogramma, diverse netwerkbijeenkomsten alsmede lokaal vervoer. Overnachtingen en reis van en naar Nürnberg zijn voor eigen rekening. Je kunt gebruik maken van een groepsreservering van het hotel. Startende bedrijven komen mogelijk in aanmerking voor een Starters International Business voucher, meer informatie vind je hier.

Ben je geïnteresseerd in deelname? Laat dit weten via het onderstaande formulier. We nemen daarna contact met je op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf tijdens deze missie te bespreken. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met Mark Koppers voor meer informatie.

Meer weten?

Inschrijven voor dit event

Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor dit event.

Velden met een * zijn verplicht