Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
BOM 40 jaar!
Contact
Terug naar overzicht evenementen

Startup Readiness Program - SET

The Gate
Startup Readiness Program - SET

SET - Validate Your Solution

Weet je al op welk klantsegment je je eerst wilt richten? En wil je ontdekken of jouw oplossing echt de beste oplossing is voor hun probleem? Dan is de module 'Set' van het Startup Readiness Program de juiste keuze voor jou!

Over het programma

Tijdens 5 sessies leer je jouw oplossing te valideren met je earlyvangelist. Het programma is een snelle mix van theorie, praktische opdrachten en individuele coaching, verzorgd door experts uit het Brabantse startup ecosysteem.

Door deel te nemen aan dit derde deel van het Startup Readiness Program, zul je in staat zijn om de beste probleem/oplossing fit te identificeren. Continue validatie staat hierbij centraal. Daarnaast krijg je toegang tot een uitgebreid startup ecosysteem en een netwerk van gelijkgestemde ondernemers.

Sessie 1: Problem Validation

Welk bewijsmateriaal kun je het beste gebruiken voor het probleem dat je hebt geïdentificeerd en dat je wil oplossen? Je leert hoe je je kernprobleem kunt valideren door aan de slag te gaan met de eerste evangelist.

Sessie 2: Solution

Wat is je oplossing en welke aannames heb je? Je zult leren hoe je je waarde kunt aantonen aan de vroege evangelist en hoe je je startup(idee) kunt valideren. Hier ligt de focus op informatie van potentiële klanten in plaats van alleen op aannames.

Sessie 3: Customer Interviews

Wat is de sleutel tot een goed interview? Je leert hoe je een goed interview afneemt, welke vragen je moet stellen en hoe je het resultaat analyseert.

Sessie 4: Problem / Solution Fit

Hoe ziet een probleem/oplossing fit eruit en wat betekent het voor je startup? Je leert hoe je de gewenste problem/solution fit kunt bereiken.

Sessie 5: Roadmap

Hoe voortijdige groei vermijden? Je leert hier alles over door te werken met een 100 dagen plan en de benodigde middelen.