Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht evenementen

Webinar Agritech Israel

Online
Webinar Agritech Israel

Op dinsdag 13 oktober organiseert BOM International Trade in samenwerking met de Nederlandse ambassade en landbouw attachés in Israël een webinar over het agritech ecosysteem in Israël. Er wordt ingezoomd op de thema’s precision farming en eiwittransitie.

Waarom Agritech?
De agritech sector biedt vele mogelijkheden voor het oplossen van de voedselproblematiek in de wereld. Zowel Nederland als Israël hebben in dit speelveld wereldwijd een sterke reputatie. Toepassing van innovatieve hightech technologieën als vision systemen en drones ondersteunen de landbouw om efficiënter, duurzamer en kwalitatief beter voedsel te kunnen produceren.

Samenwerking op het gebied van innovatie en handel tussen bedrijven en kennisinstellingen uit beide landen biedt daarom enorme potentie. De Israëlische landbouw is op zoek naar innovatiekennis en moderne technologie om de eigen landbouwsector te professionaliseren en te verduurzamen. Hiervoor kijkt men nadrukkelijk naar de Nederlandse agrisector, die wereldwijd voorop loopt.

Dit webinar biedt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit het agricluster de gelegenheid tot een eerste kennismaking en verkenning van de mogelijkheden voor potentiële samenwerking met het Israëlische agrarische ecosysteem. Het voornemen is om in 2021, zodra de omstandigheden het toelaten, een fysieke follow-up missie naar Israël te organiseren.

Voor wie?
Bedrijven die smart farming, productie- en softwaretechnologie toepassen in de primaire land- en tuinbouw voor:

  • het nauwkeurig monitoren, bewerken en optimaliseren van bodem, gewassen en waterhuishouding
  • oogst-, sorteer-, verpakkingsrobots, automatisch stekken, plukken en handling, meten en classificeren van groenten
  • ontwikkelaars en leveranciers van micro-elektronica en sensoring, mechatronica, vision systemen en beeldverwerking, soft- en hardware, IT & big data met applicatie in de land- en tuinbouw.

Kijk voor meer informatie over het programma en om je gratis aan te melden op deze website.

Meer weten over dit webinar of over zakendoen in Israël?