Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

Circulair: nieuwe verdienmodellen met duurzame bijvangst

Produceren om weg te gooien is zonde. Zowel in economische als ecologische zin. In de lineaire machinebouw industrie gaan nu nog veel waardevolle en ook schaarse grondstoffen verloren. Bovendien kost het mínder grondstoffen, geld, energie en menskracht om de levensduur van producten te verlengen en machines te hergebruiken, dan om ze steeds opnieuw te produceren. Terwijl het de gebruiker óók oplevert wat die nodig heeft. Ten slotte: in kringlopen werken zorgt voor minder (negatieve) milieu-impact. En dan niet alleen aan de schoorsteen van het Brabantse maakbedrijf, maar in de hele productieketen. Dit mes snijdt dus aan drie kanten!

Produceren om weg te gooien is zonde. Zowel in economische als ecologische zin. In de lineaire machinebouw industrie gaan nu nog veel waardevolle en ook schaarse grondstoffen verloren. Bovendien kost het mínder grondstoffen, geld, energie en menskracht om de levensduur van producten te verlengen en machines te hergebruiken, dan om ze steeds opnieuw te produceren. 

Whitepaper Circulaire Maakindustrie: nieuwe verdienmodellen met duurzame bijvangst

Whitepaper Circulaire Maakindustrie: nieuwe verdienmodellen met duurzame bijvangst

Whitepaper Circulaire Maakindustrie: nieuwe verdienmodellen met duurzame bijvangst

Produceren om weg te gooien is zonde. Zowel in economische als ecologische zin. In de lineaire machinebouw industrie gaan nu nog veel waardevolle en ook schaarse grondstoffen verloren. Bovendien kost het mínder grondstoffen, geld, energie en menskracht om de levensduur van producten te verlengen en machines te hergebruiken, dan om ze steeds opnieuw te produceren. Terwijl het de gebruiker óók oplevert wat die nodig heeft. Ten slotte: in kringlopen werken zorgt voor minder (negatieve) milieuimpact. En dan niet alleen aan de schoorsteen van het Brabantse maakbedrijf, maar in de hele productieketen. Dit mes snijdt dus aan drie kanten!