Terug naar evenementen

Business Day Azië

6 maart 2024
Congrescentrum 1931, Oude Engelenseweg 1 in Den Bosch
65c338d8d2686

Ontdek nieuwe kansen voor je bedrijf tijdens de Business Days Azië op 6 maart in Den Bosch! Tijdens dit evenement gaan we in op zakelijke kansen in China, Japan, Taiwan, Zuid-Korea en de ASEAN-5 regio (Indonesië, Maleisië, Vietnam, Singapore, Bangladesh en Thailand).

Azië is een regio met een enorme economische groei en biedt diverse mogelijkheden in verschillende sectoren. Door die snelle groei is er veel vraag naar internationale kennis, producten, machines en diensten. Wil je weten welke markten in Azië het beste bij jouw bedrijf passen? Maak tijdens de Business Days Azië kennis met de unieke kansen op dit continent!

Voor wie?

De Business Days Azië is interessant voor:

 • Nederlandse mkb-ondernemer die interesse heeft om zijn business uit te breiden naar Azië, of wil shiften binnen Azië.
 • start-up die wil uitbreiden naar of binnen Azië: je bent nog geen 3 jaar actief als ondernemer en zoekt kansen in Azië.
 • ervaren exporteur die wil uitbreiden naar of binnen Azië: je bent al actief op de internationale markt en overweegt om naar nieuwe markten in Azië te exporteren.


Waarom meedoen?

Om succesvol te ondernemen in markten zoals China, Japan, Taiwan, Zuid-Korea, Indonesië, Maleisië, Vietnam, Singapore en Thailand, is het belangrijk om de lokale marktomstandigheden, culturele verschillen en regelgeving te begrijpen. Ook op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het opbouwen van sterke lokale netwerken en partnerschappen kan van cruciaal belang zijn voor je succes in Azië.

Daarom nodigen we je graag uit voor de Business Days Azië. Je maakt daar kennis met de unieke kansen in sectoren zoals logistiek, offshore wind, waterstof, semiconducteurs/deeptech en agricultuur. Vertegenwoordigers van het economisch buitenlandnetwerk en andere experts delen hun ervaringen en tips met je. 

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij organiseert deze dag in samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), OostNL en Brainport en in samenwerking met Trade & Innovate NL en het economische buitenlandnetwerk in Azië.

In de dagelijkse plenaire sessies gaan we onder andere in op:

 • Wat weten we nu over Azië?
 • Demografische en economische cijfers vertalen naar zakelijke kansen in Azië
 • Ondernemersverhaal: hoe vertaal je kansen naar concrete business? Wat zijn de uitdagingen?
 • Panelgesprek met alle sprekers en de host.

In de interactieve keuzesessies richten we ons onder andere op de maatschappelijke uitdagingen, de customer journey, en het zakendoen in de volgende regio's:

 • ASEAN (Indonesië, Maleisië, Singapore, Bangladesh, Thailand, Vietnam)
 • China
 • India
 • Japan, Taiwan en Zuid-Korea


Je krijgt ook volop de mogelijkheid om te netwerken.

Brreakoutsessie georganiseerd door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) 

Tijd: 13.45-14.45u

Kansen voor de Semicon/Hightec sector in Maleisië, Singapore en Vietnam

Ben je actief in de Halfgeleider en HTSM: Advanced Manufacturing & Electronics sector en heeft u interesse in de markt in Zuidoost-Azië? Dan is dit je kans om je bij te laten praten! In een uur vertellen drie sprekers je alles over de kansen in ASEAN, specifiek Vietnam en Maleisië, en de huidige evenementen die hierop worden georganiseerd. Met geïnformeerde sprekers van de Nederlandse ambassade in Maleisië en een marktonderzoeker op deze landen, wordt je meegenomen in de lokale markt.

Tijdens deze sessie komen de volgende sprekers aan het woord:

De sessie wordt gestart door Johan Beukema van Buck Consultants. Zij hebben een marktrapport gemaakt over kansen in de semicon/hightechindustrie in Vietnam. Deze is de eerste in zijn soort die u een volledige inkijk geeft in de semicon keten zoals deze op industrieniveau is ingedeeld in Vietnam. Ook Singapore en Maleisië zullen hierin aan bod komen.

Eva Oskam, zal vanuit haar eigen ervaringen en expertise u bijpraten over de kansen en mogelijkheden die er liggen in Maleisië. Hierbij biedt zij informatie over het huidige vestigingsklimaat in het land, doorloopt zij met u de mogelijkheden waarin de ambassade Nederlandse bedrijven kan ondersteunen en zal zij ook een voorbeeld uit haar praktijk geven.

Jelmer Hemmes, van de BOM zal vervolgens vertellen over de volgende stappen die dit jaar gezet gaan worden richting Maleisië. Van 27 tot en met 31 mei 2024 vindt de Semicon South East Asia plaats in Kuala Lumpur Maleisië. Op deze vakbeurs worden 20.000 bezoekers uit 30 verschillende landen verwacht.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd omtrent deze beurs door de Brabantse Ontwikkelings maatschappij (BOM), Rijksvoorlichtingsdienst Ondernemend Nederland (RVO), Brianport Industries en de Nederlandse Ambassade in Maleisië. Van een Holland Paviljoen tot een handelsmissie, we praten je dan graag bij!

Na afloop wordt er de mogelijkheid geboden om aan elke spreker vragen te stellen. Je bent dan ook van harte welkom om aan te sluiten bij deze sessie.

Sprekers

Johan Beukema, Managing Partner, Buck Consultants Internationaal (BCI)  
Eva Oskam, Plaatsvervangend Ambassadeur en Hoofd Economische Afdeling, Nederlandse Ambassade in Maleisië 
Jelmer Hemmes, Project Manager International Trade, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)

Aanmelden

Aanmelden voor deze middag is gratis en verloopt via de website van RVO.
Aanmelden

Meer weten over de Business Day Azië?

Lbok bom nl

Liane Bok

Project Coördinator International Trade
Jhemmes bom nl

Jelmer Hemmes

Project Manager International Trade
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures