Terug naar evenementen

Energiefestival | burgerzonneparken en waterstoffabriek GreenH2UB

7 november 2019
Evoluon Eindhoven
5d8b7aec27263

Energiefestival met twee bijdragen vanuit de BOM: burgerzonneparken en waterstoffabriek GreenH2UB | Donderdag 7 november van 9.30 tot 17.00 | Evoluon, Eindhoven

In Brabant zijn heel veel initiatieven en organisaties bezig met de energietransitie. De provincie Noord-Brabant wil deze via het Energiefestival bij elkaar brengen en verbinden. Het Energiefestival is bedoeld voor initiatiefnemers, betrokkenen bij een RES, ambtenaren, bestuurders, woningcorporaties en kennisinstellingen.

Ook vanuit de BOM richten we ons op nieuwe oplossingen en initiatieven binnen de energietransitie. We zijn aanwezig op het Energiefestival en verzorgen twee workshops.

  • Hoe realiseer je samen met burgers succesvol een zonnepark in jouw gemeente? (Aanvang 14.15 uur)

Door energieprojecten te initiëren waar iedereen aan deel kan nemen, kun jij de energietransitie binnen jouw gemeente leiden. Door het ontwikkelen van een burgerzonnepark, kunnen burgers zelf eigenaar worden van de transitie, financieel meeprofiteren en meedenken hoe het landschap eruit kan zien. In deze workshop vertelt development manager Jeroen Kok van de BOM aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je burgerparticipatie in een zonnepark kunt faciliteren, welke stappen essentieel zijn bij het ontwikkelen van zo’n park en hoe BOM Renewable Energy je hierbij ondersteunt.

  • De mogelijkheden van waterstoffabriek GreenH2UB (Aanvang 10.15 uur)

GreenH2UB - showcase binnen Noord-Brabant - is een groene waterstoffabriek waarbinnen verschillende technologieën en afzetmarkten worden bediend. In een GreenH2UB wordt middels elektrolyse duurzaam opgewekte kilowatturen (kWh) van bijvoorbeeld windparken en/of zonneparken omgezet in groene waterstof. Na compressie kan de waterstof worden opgeslagen en op gewenste momenten worden geleverd aan enerzijds de mobiliteitssector of anderzijds aan het gasnetwerk. Paul Gosselink vertelt meer over de technologieën en mogelijkheden.

Interesse? 

Kijk hier voor het volledige programma en de aanmeldmogelijkheden. (Aanmelden kan tot 5 november.)

Meer weten over waterstoffabriek GreenH2UB?

Pgosselink bom nl

Paul Gosselink

Programme Manager New Energy
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures