Terug naar evenementen

Kick off bijeenkomst | Hightech meets Telers: slimme Onkruidbestrijding in de Land- en Tuinbouw

28 augustus 2019
Vredepeel
5d550dd10dd1e

Kick off bijeenkomst | Hightech meets Telers: slimme Onkruidbestrijding in de Land- en Tuinbouw
Woensdag 28 augustus van 12.30 tot 17.00 uur | proeftuin Vredepeel (Vredeweg 1-C, 5816 AJ Vredepeel)

Tijdens deze kick-off richten we ons samen met hightechbedrijven en telers op innovatieve onkruid (robot) bestrijdingsoplossingen voor de land- en tuinbouw. Het wegvallen van steeds meer gewasbeschermingsmiddelen in de land- en tuinbouw leidt de komende jaren wereldwijd tot grote uitdagingen. Deze uitdaging zit hem vooral in het vinden van alternatieve ‘innovatieve’ onkruidbestrijdingsmiddelen. Hierbij kunt u denken aan een onkruidrobot die mechanisch en zonder bestrijdingsmiddelen het onkruid weghaalt. Een kant- en klare onkruidrobot voor de land- en tuinbouw bestaat nog niet in Nederland. 

Tijdens de kick-off maken we samen met u een start voor het ontwikkelen van deze onkruidrobot. Hierbij zoeken we naar samenwerkingen met allerlei hightechbedrijven om tot een oplossing voor de telers te komen. Voor hightechbedrijven is robotisering in de land- en tuinbouw een enorm potentiële markt. Vooral omdat het wereldwijd wegvallen van gewasbestrijding en het handmatig wieden van teelt te hoge en arbeidsintensieve kosten met zich meebrengt en hiervoor nog geen passende oplossing is. 

De kick-off is een eerste start in een reeks inspiratiesessies voor het ontwikkelen van innovatieve onkruidoplossingen. 

Interesse? Voor meer informatie of voor mogelijke aanmelding, neem je contact op met Melissa Jonkman via mjonkman@bom.nl. De aanmelding is pas definitief na bevestiging.


Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures