Terug naar evenementen

Training & Simulatie Virtual Reality voor de industrie

22 september 2016
Effenaar, Eindhoven

Met virtuele reality kan nagenoeg elke omgeving en situatie nagebootst worden. De technologie prikkelt de zintuigen op zeer overtuigende wijze. Dit biedt ongekende mogelijkheden om mensen te trainen. Het creëren van een trainingsomgeving of levensechte simulatie is één van de aspecten waar virtual reality een grote rol in gaat spelen.

Het opleiden van personeel dat technisch werkt uitvoert of met ingewikkelde apparatuur werkt is een arbeidsintensieve en dure opgave.

Het nabootsten van een natuurgetrouwe werkomgeving is in virtual reality geen lastige opgave. Het is in elk geval een stuk goedkoper dan de dure simulators of de echte schepen of vliegtuigen die nu gebruikt worden.

De voordelen van trainen in een virtuele omgeving zijn talrijk. Belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om (bijna) elke gewenst situatie te creëren. Dit bespaard tijd, kosten en bereid mensen op veilige wijze voor op de echte situatie. Het ontwikkelen van een vr applicatie, de benodigde hardware en kennis vragen om een investering maar die betaald zich vanzelf terug. 

Wilt u weten wat VR/AR voor u kan betekenen? Kom op 22 september naar "Virtual Reality voor de industrie" en ervaar zelf de mogelijkheden.

Tijdens interactieve workshops gaat u actief aan de gang met VR / AR.

Maak kennis met de Hololens, de bril heeft transparante glazen, diverse sensoren voor het meten van lichaams-, hand-, en hoofdbewegingen, zeker vier camera’s en een speciale processor voor het verwerken van de grote hoeveelheid data in de bril. Een unieke ervaring!

Meld u nu aan. Klik hier. Graag tot 22 september.

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures