Terug naar evenementen

Workshop omzetbelasting in Duitsland

14 maart 2017
BOM, Tilburg
58945495a4b67

13.30 - 17.30 BOM, Tilburg

Wanneer goederen worden geleverd of diensten worden verricht tussen Nederlandse en Duitse ondernemingen, heeft dit bijna altijd gevolgen voor de omzetbelasting. Hiervan zal niet iedere ondernemer zich bewust zijn. Er zijn bovendien regels waaraan moet worden voldaan. Tijdens dit seminar komen alle verplichtingen voor de btw-aangifte aan de orde, evenals procedures en regels die voor iedere ondernemer relevant zijn. Daarnaast worden de deelnemers op de hoogte gebracht over de verschillen in btw-wetgeving tussen Nederland en Duitsland. De workshop wordt verzorgd door Jan Hartmann, Belastingadviseur bij Heisterborg International.

Voor wie?
Het seminar richt zich op ondernemingen die zaken doen met Duitsland en is bijzonder geschikt voor medewerkers die hierbij te maken hebben met grensoverschrijdende belastingtechnische aangelegenheden. De voertaal van het seminar is Nederlands.

Onderwerpen

  • Grensoverschrijdend goederen- en dienstenverkeer
  • Btw-formalisatie 
  • Verschillen in btw-wetgeving Nederland/ Duitsland 
  • Praktijkvoorbeelden 
  • Actuele thema’s op het gebied van omzetbelasting

Registratie en kosten
Het seminar wordt georganiseerd door de Duits-Nederlandse Handelskamer en vindt plaats bij de BOM. De deelnamekosten bedragen €249 (excl. BTW), leden van de DNHK krijgen 20 procent korting. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. U kunt zich via onderstaand formulier inschrijven.

Meer weten?

Mkoppers bom nl

Mark Koppers

Teamlead International Trade
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures