Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

Landeninformatie ASEAN

Waarom ASEAN?
ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) is een aantrekkelijke regio voor zakendoen. De BOM focussed zich vooral op de landen Singapore, Maleisië en Vietnam, vanwege verschillende redenen:

Strategische locatie: De geografische ligging van ASEAN-landen biedt toegang tot grote markten, zoals China, India en andere Aziatische landen, waardoor het een ideaal knooppunt is voor handel en zakelijke activiteiten.

Economische groei: Veel ASEAN-landen, waaronder Singapore, Maleisië en Vietnam, hebben een sterke economische groei doorgemaakt. Dit biedt kansen voor investeringen en uitbreiding van zakelijke activiteiten.

Gunstige zakelijke omgeving: Deze landen hebben doorgaans gunstige zakelijke regelgeving, waaronder belastingvoordelen, handelsvriendelijke wetten en stimuleringsmaatregelen voor buitenlandse investeringen.

Technologische ontwikkeling: Landen als Singapore, Maleisië en Vietnam hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in de hightechsector en de productie van halfgeleiders. Ze hebben geïnvesteerd in infrastructuur en hebben een goed opgeleide arbeidskracht, wat aantrekkelijk is voor bedrijven in deze sectoren.

Toegang tot talent: Deze landen hebben een goed opgeleide beroepsbevolking die gespecialiseerd is in technologie en engineering. Dit is van onschatbare waarde voor bedrijven die zich richten op hightech en halfgeleiders.

Gunstige handelsovereenkomsten: ASEAN-landen hebben onderlinge handelsovereenkomsten en -verdragen met andere belangrijke economieën, waardoor bedrijven die in deze landen opereren gemakkelijker toegang hebben tot andere markten.

Infrastructuurontwikkeling: Er wordt geïnvesteerd in infrastructuur, zoals transport- en communicatienetwerken, wat gunstig is voor bedrijven die afhankelijk zijn van efficiënte logistiek voor hun activiteiten.

Kortom, de combinatie van economische groei, gunstige zakelijke omgeving, technologische vooruitgang en toegang tot talent maakt ASEAN, vooral landen zoals Singapore, Maleisië en Vietnam, aantrekkelijk voor bedrijven in de hightech- en halfgeleiderindustrieën.

Meer weten?