Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact

Van startup naar scale up, met ondersteuning van BOM!

BOM biedt jou de kennis, het geld en het netwerk om jouw startup consistent te laten doorgroeien. We begeleiden je aan de hand van de venture building-methodiek: we meten waar jouw startup staat en op basis daarvan bieden we je de juiste begeleiding binnen een partnernetwerk dat alles in huis heeft om je van startup(idee) naar scale up te brengen.

Wil jij je (pre)startup laten groeien? Dan komt daar veel bij kijken. Hoe stel je het juiste team samen? Hoe haak je de juiste partners aan? Hoe weet je of er wel genoeg markt is voor jouw innovatie? Waar haal je kapitaal vandaan? Allemaal vragen waar jij 's nachts van wakker kunt liggen.

Gelukkig is de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) er om jou aan de antwoorden te helpen. De BOM is een non-profitorganisatie met als missie om meer startups naar scaleups door te laten groeien en een sterk startup ecosysteem te bouwen. Dit doen we al meer dan 40 jaar met veel succes. Met persoonlijke begeleiding van onze venture developers, programma’s & scans, financiële middelen en toegang tot een groot netwerk laten we ook jouw startup doorgroeien tot scaleup.

Voor de pioniers in het bedrijfsleven

We begeleiden innovatieve startups die groeiambitie én potentie hebben om op te schalen. We richten ons in het bijzonder op ondernemingen die bijdragen aan duurzame voedselsystemen, gezonde toekomst, klimaatneutrale energieoplossingen en kansrijke sleuteltechnologieën.

Venture development

Je startup laten doorgroeien tot scaleup gaat niet over één nacht ijs; dat gaat in verschillende stappen. Als je consistent en succesvol wil groeien is het belangrijk om op het juiste moment de juiste acties te ondernemen. Ons doel is om jouw startup op het juiste moment en de juiste manier naar een volgende levensfase te brengen zodat jouw bedrijf op een gezonde manier groeit. We geven je inzicht in waar je staat, wat voor jou de meest relevante acties zijn en zorgen dat je je tijd en geld inzet op de activiteiten die nodig zijn om consistenter en sneller te groeien. Wij ondersteunen je hierbij met onze startup programma's, workshops en instrumenten en natuurlijk persoonlijke begeleiding tijdens jouw ondernemersreis. 

Hoe werken we?

Heb jij interesse in begeleiding van de BOM om jouw startup te laten groeien? Neem contact op met de venture developer van jouw sector. Na een kennismaking maken we een scan van de huidige situatie van je onderneming. Dat doen we via een assessment, in de vorm van een vragenlijst, waaruit blijkt in welke levensfase je zit en wat je nodig hebt.

Afhankelijk van de levensfase van je onderneming begeleidt een van de partners uit het venture building netwerk je via deelname aan een programma, businesscase ontwikkeling of gerichte investeringen.

Waar kunnen we jou bij helpen? 

Onze dienstverlening is gevarieerd. Samen kijken we waar jouw startup staat en wat er nodig is om in de volgende levensfase(s) te komen.

Thema's

Programma's & scans

We bieden diverse programma’s aan waarin jij met mede-ondernemers in meerdere sessies je startup een boost geeft. Ook bieden we scans die de verbeterpunten van jouw startup blootleggen.

Bekijk alle diensten

Persoonlijke begeleiding

Hoe verder je in het levensfase-model komt, hoe meer maatwerk je vraagstukken zijn. BOM heeft een team van ervaren Venture Developers die jou coachen richting het behalen van de mijlpalen. Het doel: via een doordachte en efficiënte route richting het worden van een succesvolle scale up.

Bekijk alle diensten

Financiering

Als je wilt groeien met je onderneming, is er geld nodig. Maar wel op het juiste moment en met het juiste doel. BOM adviseert wanneer de tijd rijp is om financiering op te halen, heeft ook de middelen om zelf te investeren én bezit het netwerk om co-investeerders aan boord te krijgen.

Bekijk alle diensten

In welke levensfase zit jouw startup? 


Levensfase 1: hoe vind ik mijn eerste klant? / Hoe verbeter ik mijn product voor mijn klant?
Pre-market (0% van de totale markt)

Levensfase 2: hoe zet ik mijn oplossing herhaal- en schaalbaar op de markt? / Hoe verbeter ik mijn business model?
Earlyvangelists (tot 2,5% van de totale markt)

Levensfase 3: hoe creëer ik vraag naar het product? / Hoe verbeter ik het verkoopproces?
Early adopters (tot 16% van de totale markt)

Levensfase 4: Hoe kan ik nieuwe markten betreden?
Early majority (vanaf 16% van de totale markt)

Ons team van Venture Developers staat voor je klaar!