Corona-update

maatregelen, aanvullende dienstverlening en praktische tips

Enabling Growth!

Impactvol groeien

Wij bouwen aan een sterke, duurzame, toekomstbestendige Brabantse economie

Corona-update - maatregelen, aanvullende dienstverlening en praktische tips

Het ene moment run je een bloeiend bedrijf. Het andere moment kamp je met onvoorziene tegenslagen. Ook voor ondernemers is de coronacrisis ongekend en buitenproportioneel. Hoe herstel je de liquiditeit van je bedrijf? Hoe houd je je business model gezond? Het komt nu aan op aanpassingsvermogen. Als BOM denken we graag mee.

De BOM blijft voor zover mogelijk de diensten verlenen die je van ons bent gewend. Op een aantal punten zijn aanpassingen of aanvullingen in voorbereiding. 

De maatregelen in het kort

Hieronder een beknopt overzicht van maatregelen die de BOM per direct heeft genomen:

  • Corona Impact Scan om inzicht te geven in de impact van het coronavirus op de burnrate en runway van een onderneming opgeleverd.
  • Lancering Corona Rebuild Program (CRP) voor portfoliobedrijven die door de coronacrisis in problemen lijken te komen.
  • Gesprekken (doorlopend) met portfoliobedrijven over problemen en behoeftes op korte en lange termijn.
  • Afstemming met individuele portfolio-ondernemingen over mogelijkheid uitstel van aflossing- en rentebetaling.
  • Komende editie Investor Readiness Program (IRP) en Market Readiness Program (MRP) uitgesteld.
  • Verkenning mogelijkheid directe liquiditeit door sale-en-lease-back transactie voor bedrijven met energiebesparende systemen in eigendom
  • Alle medewerkers van de BOM werken tot nader order integraal thuis en gaan niet naar bijeenkomsten.
  • Vergaderingen, sollicitatiegesprekken en bijeenkomsten op het kantoor van de BOM worden uitgesteld.

Een en ander vindt plaats in nauw overleg met de Provincie Noord-Brabant, het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat,Techleap, InvestNL, de regionale en lokale ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland en Brabant en andere partners.

31-3-2020 – Corona Impact Scan gelanceerd

Vandaag is de Corona Impact Scan (CIS) opgeleverd.  Deze online assessment geeft je direct inzicht in de burnrate en runway van jouw bedrijf.

27-3-2020 – Corona Rebuild Program ‘live’ – Programma helpt ondernemers door coronacrisis

De helft van de startups in Nederland is al omzet verloren door de coronacrisis. Het Corona Rebuild Program geeft ondernemers in 30 dagen zicht op de maatregelen die hun de coronacrisis laten overleven. Op 1 april starten de eerste deelnemers. Het programma is op dit moment helaas alleen beschikbaar voor portfoliobedrijven van de BOM. Mocht je interesse hebben, maakt dit dan kenbaar aan je investment manager bij de BOM.

23-3-2020 - Hoe overleeft jouw start-up de coronacrisis?

Als je een start-up aanstuurt en getroffen wordt door de coronacrisis moet je jezelf afvragen: 'wat is mijn plan B?'

De BOM lanceert binnen enkele dagen een online impact assessment om jou inzicht te geven in wat de impact van de coronacrisis is op de burnrate en runway van jouw bedrijf. Daarnaast lanceert de BOM op 1 april een speciaal 30-dagen Rebuild Program voor portfoliobedrijven die door de coronacrisis in de financiële problemen komen. Het programma geeft je inzicht in wat minimaal nodig is om jouw startup in leven te houden en van welke resources en activiteiten je afscheid moet nemen. Het programma dwingt je om tot actie over te gaan en je businessmodel opnieuw op te stellen.

22-3-2020 - Hoe herstel je de liquiditeit van je bedrijf?

Een crisis als corona heeft een groot en negatief effect op de kasstromen. Hoe herstel je als onderneming je liquiditeit?

De medewerkers van de BOM hebben de afgelopen dagen persoonlijk contact gezocht met portfoliobedrijven. Tijdens deze (doorlopende) gesprekken zijn problemen en behoefte op de de korte en lange termijn geïnventariseerd. Ook is gesproken over de mogelijkheid tot uitstel van aflossing- en rentebetaling. Waar relevant is overleg geweest met co-investeerders.

Sale-en-lease-back energiebesparende systemen

Voor bedrijven die zonnepanelen of andere energiebesparende systemen (zoals warmte- /koudeopslag) in eigendom hebben en op zoek zijn naar liquiditeit, onderzoekt BOM Renewable Energy (Energiefonds Brabant) of we via een aantal samenwerkingen een sale-en-lease-back transactie kunnen uitvoeren voor direct en snelle liquiditeit.

Meer weten?

Mocht je vragen hebben of onverhoopt nog niet gebeld zijn, neem dan contact op met je investment manager/relatiemanager bij de BOM.

15-3-2020 - BOM alleen digitaal bereikbaar of via telefoon

Ivm het coronavirus heeft het kabinet heeft besloten tot drastische maatregelen. De korte termijneffecten, zoals vraaguitval, toeleveringsproblemen en niet inzetbare medewerkers zijn bekend. Wat de gevolgen zijn op lange termijn is helaas onbekend. Als BOM doen we wat mogelijk is. Nu, maar ook straks.

Contact met de BOM

Alle medewerkers van de BOM werken tot nader order integraal thuis. Via digitale kanalen, zoals tele- of videoconferencing onderhouden we nauw contact met onze portfoliobedrijven en relaties over de te nemen maatregelen.

Bijeenkomsten en evenementen

Ook voor bezoekers is het pand niet meer toegankelijk. Alle vergaderingen, sollicitatiegesprekken en bijeenkomsten op het kantoor van de BOM worden uitgesteld. 

Suggesties of vragen?

Contact